28. Dönem Bereketi

Elazığ'ın yıllardır çözülemeyen kronikleşmiş sorunlarından olan Uluova ve Kuzova sulama problemlerinin çözümü için atılan somut adımların ardından şehrimizin büyük bir sorunu daha çözüme kavuşuyor. 

28. Dönem Bereketi

Elazığ’da uzun yıllardır birçok seçim döneminin baş vaatleri arasında yer alan, yapımının hem bölge hem de Türkiye’de ulaşım ve lojistiğe büyük katkı sağlayacağı, ulaşımın feribotla sağlanması nedeniyle özellikle yaz aylarında vatandaşların büyük bir çile çektiği Pertek Köprüsü için ihale süreci başladı.

YOL AĞI TAMAMLANMIŞTI 

Yapılacak Pertek Köprüsü’nün bölgeler arasındaki bağlantıyı daha kısa süreye indirmek amacıyla Pertek-Tunceli arasındaki yolun, geçtiğimiz yıllarda duble yol ve daha konforlu olarak yapılarak hizmete açılmış, Elazığ-Pertek feribot iskelesi arasındaki yol da ıslah edilerek daha güzel hale getirilmişti.

MEVCUT KÖPRÜ SU ALTINDA KALDI

Elazığ ve Tunceli’yi birbirine bağlayan bir köprü zaten mevcuttu ancak 1974 yılında, Keban Barajının su tutmasıyla mevcut köprü su altında kaldı ve bu tarihten sonra iki şehir arasında ulaşım adeta çileye dönüştü.

28. Dönem Bereketi

ULAŞIM 2 AYRI YOL İLE SAĞLANIYOR

Barajın yapılması ve köprünün sular altında kalmasının ardından Elazığ-Tunceli arasında trafik iki ayrı şekilde sağlanıyor. Bunlardan ilki; Elazığ-Bingöl karayolunun Kovancılar ilçesinden ayrılarak Tunceli iline bağlantı sağlayan yol ve ikincisi ise Elazığ -Pertek il yolu Keban Baraj Gölü geçişinin feribot ile yapıldığı güzergâh. Kovancılar üzerinden yapılan ulaşım, Pertek ilçesi üzerinden geçen Elazığ -Pertek-Tunceli il yolundan yaklaşık 60 kilometre daha uzun.  Pertek Köprüsünün yapımı ile kuzey illerimizden gelen trafiğin güney illerimize bağlantısının 60 kilometre daha kısa olacağı; bakım hizmetleri, yakıt ve zaman açısından bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı biliniyor.

28. Dönem Bereketi

4 AYRI GÜZERGÂH ÇALIŞMASI

Hakimiyet’in edindiği bilgiye göre Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü bölgede yapılması planlanan köprü için 4 ayrı güzergah belirleyerek proje aşamasını tamamlanmıştı. Hazırlanan projeler Karayolları Genel Müdürlüğü’ne de sunuldu. Elazığ Cumhur İttifakı Milletvekilleri’nin de girişim ve takipleri ile kısa bir süre sonra köprünün yapılacağı güzergâhın kesinlik kazanması ve köprü için ihale sürecinin tamamlanması bekleniyor.

28. Dönem Bereketi

2024’E HIZLI GİRİŞ

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Pertek Köprüsü’nün ihalesinin 2024 yılının Ocak ayının 3. Haftasında yapılacağını duyurdu.

28. Dönem Bereketi

AK PARTİ’DEN ORTAK AÇIKLAMA: 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’dan yapılan ortak açıklamada; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgiye istinaden; Elazığ -Kovancılar - Tunceli Aksı, tamamı Karayolu geçişi olan 145 km uzunluğunda bir güzergaha sahip olup, Elazığ – Pertek- Tunceli Aksi, 80 km uzunlukta ve Keban Baraj Gölü'nden feribot ile geçilmektedir.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Köprünün yapılması ile birlikte 65 km kısalma sağlanmış olacaktır. Elazığ - Pertek il Yolu (Pertek Köprüsü Dahil) Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmet Alimi işi" belli istekliler arasında ihale usulü ile gerçekleştirilmiş olup 22.11.2023 tarihinde yapılan ön yeterlilik aşamasına 16 aday başvuruda bulunmuştur. Söz konusu işin ön yeterlilik başvuruları ihale komisyonunca değerlendirilmekte olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Teknik ve mali tekliflerin alınacağı tahmini ihale tarihi 2024 yılının ocak ayının 3.haftasıdır. Yapılacak ihale ile Pertek Köprüsünün 1:1000 ölçekli uygulama projeleri hazırlanacaktır. Aziz Şehrimize Hayırlı ve uğurlu olsun” denildi.

IŞIKVER: “RABBİM GÖRMEYİ DE NASİP ETSİN”

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Pertek Köprüsü ile alakalı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamada Milletvekili Işıkver: “27.Dönem Milletvekillerimizin de önemli gayretleri ile güzergâh tespiti yapılan ve proje safhâsına getirilen, insanımızın uzun yıllardır hasretle yapımını beklediği Pertek Köprüsünün proje ihalesi süreci 22 Kasım 2023 tarihinde ön yeterlilik dosyalarının teslimi ile başlatılmıştı. Herhangi bir aksilik olmazsa 4 Ocak 2024’e kadar ihale sonucu açıklanacak ve 18 Ocak 2024’te de sözleşme süreci tamamlanacaktır.

“TAKİBE DEVAM EDECEĞİZ”

Yüce Rabbim bizlere, köprümüzün proje paftalarına yapılacağı gibi yerinde de yapıldığını görmeyi nasip etsin. Bu uğurda mücadele etmeye, konuyu gündemde tutmaya, bakanlıklar nezdinde yapım sürecine geçilmesini sağlamak maksadıyla takibini yapmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine arz ederim.” ifadelerine yer verdi.

EROL DA SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Cumhur İttifakı paydaşları gibi CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 28. Dönemde Pertek Köprüsü’nün yapımını takip etmiş bu konuyla ilgili TBMM’ye soru önergesi de vererek sürecin takipçisi olmuştu.

HAYIRLI OLSUN

Hakimiyet olarak bizler de birçok haber ve yazımızda Pertek Köprüsü’nün önemine değinmiş ve projenin yapılması adına hem ısrarcı hem de motive edici bir yaklaşımla sürece katkıda bulunmuştuk. 28. Dönem Milletvekilleri’nin, Elazığ Belediye Başkanı ve hem Ak Parti hem MHP hem de muhalefet parti il başkanlarının uyumlu ve azimli çalışmaları somutluk kazanarak Elazığ’ın değerine değer katacak bir proje daha hayata geçme aşamasına geçmiş oldu. Hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun…