İkinci Adil Vakası

Ülkemizde son yıllarda çok önemli ve tarihi hizmetler yapılıyor. Özellikle ulaşım projeler hayatı kolay hale getirilirken geçiş garantili olarak yüklenici firmalara inşa ettirilen otoyol ve köprülerin geçiş fiyatları da sıklıkla tartışılıyordu.

İkinci Adil Vakası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda Asya ile Avrupa'yı Çanakkale üzerinden birbirine bağlayan köprüde sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sona yaklaşılan 1915 Çanakkale Köprüsü'yle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 

NTV yayınına katılan Bakan Karaismailoğlu, köprünün inşaatını bitirme tarihinin 18 Mart 2022 olarak belirlendiğini söyledi. Karaismailoğlu, köprünün geçiş ücretine ilişkin ise "Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre köprü açıldığında da geçiş ücreti “15 euro olacak" dedi.

Bakan'ın açıkladığı ücret kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. "15 Euro" etiketiyle en çok konuşulan konular arasına giren köprünün geçiş ücreti hakkında binlerce tweet atıldı. Vatandaşlar yaptığı paylaşımlarla geçiş ücretinin euro olarak açıklanmasına anlam veremedi. Birçok vatandaş "Neden euro, Türk lirası tedavülden mi kalktı?" diye sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu zaman zaman yaptığı açıklamalar ile  gündem olan ve tepki alan bir bakan.  

Bakan beyin  yaptığı ilk hata ve yaptığı ilk gaf da değil. Hatırlarsanız, Kömürhan Köprüsü ve Tünellerinin açılışından önce ilimize gelmiş ancak köprü ve tünellerin Malatya’ya yapıldığı vurgusu ile epey bir Malatya güzellemesi yapmış ve bizleri şaşkınlık içinde bırakmıştı.

İlimiz milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın olaya tepki göstermeleri sonucu Bakan  Karaismailoğlu bir kez daha ilimize gelerek hatasını telafi etmeye çalışmıştı.

Konuştuğu cümle ve ağzından çıkan kelimelerin kamuoyunda nasıl yorumlanacağını bilmeden açıklama yapması nedeniyle tepki alan Bakan Karaismailoğlu’nun  neden hala o görevde kaldığı ise tartışma konusu oldu.

Köprü hala tamamlanmamış, açılış için 2022 yılı 18 Martı adres gösterilmişken Bakan Bey’in  bu açıklamayı yapmasına sebep olan konu neydi anlamış değiliz. Elazığlıların deyimiyle paşaya kelle mi yetiştirmeye çalışıyordun ki o rakamı açılışa daha 7 ay varken açıkladın. Hem de Euro olarak. 

Valla tüm bu talihsiz açıklamalara bakıyoruz, zamansız açıklama yapan ve açıkladığı konuların kamuoyunda nasıl tepki oluşturacağını bilmeyen bazı bakanlar nedeniyle reis gerçekten yalnız ve gerçekten sahipsiz kalıyor. 

Erdoğan’dan olmasa bazı  bakanlar ya da bakan ama halkı göremeyenler, üç güne kalmaz yıkarlar perdeyi eylerler viran.