Bir Değerimiz Daha Göç Etti

Elazığ'ın manevi iklimi ve semasından bir yıldız daha kaydı. Şehrimiz insanının hamurunu yoğuran ve mayalayan manevi şahsiyetlerinden olan emekli vaiz Cemalettin Emiroğlu, 81 yaşında ve ansızın ayrıldı aramızdan.

Bir Değerimiz Daha Göç Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Molla Bahri Hazretleri, Halit Hoca, Sadi Baba, Cemil Efendi, Hafız Abdullah Nazırlı ve diğerleri. Şehrin manevi dinamikleri ve muhafızları bir bir terk ediyor bu toprakları.

Artık daha korumasız ve daha eksiğiz. İçimizden birilerinin Hakk’ı haykırması ve ömrünü buna harcaması sonucunda eksik de olsa duyarlı bir nesil yetişti belki ama bundan sonra Elazığ’ın manevi zırhı kim ya da kimler olacak bilmiyoruz.

Bildiğimiz tek şey var ki ilerlemiş yaşına rağmen talebe yetiştiren ya da onun gölgesi ve himayesinde Kur’an talebeleri yetiştiren Molla Hayrettin Hocamız ile  Abdulkadir Evliyaoğlu Efendinin kıymetlerini bilelim.

Bizim belki ismini bilmediğimiz ancak birçoklarının yakından tanıdıkları şahsiyetler de vardır çevrenizde. Onların da kıymetini bilip gönül dünyalarından ve ilim deryalarından yeterince istifade edelim.

Ve Kur’an davasına hizmet eden ve yeni manevi dinamikler yetiştirme alanında gayret gösteren kurs ve medreselere gerekenin üstünde destek olalım ve şehri manevi muhafızlardan mahrum etmeyelim.