İki İlçede Sorun mu Var?

Ak Parti'nin ilçe ve belediye başkan adayları resmen açıklanmasa da kulislere sızdı ve isimler belli oldu.

İki İlçede Sorun mu Var?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Parti resmi kaynaklarının onaylamamakla birlikte “muhtemelen böyle” diyerek cevaz verdikleri listenin yayınlanmasının ardından iki ilçede kızıl kıyamet koptu.

Kovancılar ve Karakoçan ilçeleri için yayınlanan isimlerle ilgili ilçede yaşananları takip eden Ak Parti Genel Merkezi, tepkileri yumuşatma adına resmi açıklama yapmayı bir süre erteledi.

“Son yapılan anketlerin sonucuna göre karar verilecek” gibi beylik bir cümle kurulsa da görünen o ki genel merkez ilk isimlerde direnecek. Sadece öfkenin inmesini bekliyor.

Bunun sonucu iki ilçede Ak Parti’den istifalar, farklı partilere geçişler ve bu isimlerin farklı partilerden adaylıkları gündeme gelebilecek. Aslında bu ilçelerde kimin ismi açıklansa benzer bir görüntü yaşanma ihtimali yüksekti. Hemen her seçimde yaşanan bu tartışmalar bir süre sonra dinecek ve saha çalışmaları başlayacak.

Destekledikleri isimin aday olmaması neticesinde verilen bu tepkiler, Ak Partinin icraatlarına olan tepkiyle birleşip dip dalga haline gelerek rakip partilerin yelkenlerini şişiren rüzgâra dönüşebilir ve birkaç merkezde seçim kaybettirebilir.

 Ve belki bu durum, uzun vadede Ak Parti’nin hayrına da olabilir. Hayır görünende şer, şer görünende hayır çıkabilir demiyor mu kutlu metinler?