'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

Türkiye'nin en genç kadın muhtarı olan ve başarılı çalışmalarla göz dolduran Sugözü Muhtarı Seda Gündoğan, bu özelliği ile kadınlara örnek olup cesaret veriyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

Hasret Kantarcıoğlu-Feyza Nur Dikici-Kübra Kabukçu/2019 yerel seçimlerinde Elazığ’ın merkeze bağlı Sugözü Mahallesinden muhtar adayı olan ve büyük bir destekle seçilen Seda Gündoğan, görev süresi boyunca yaptığı her işle vatandaşlardan tam puan almaya devam ediyor. 

Mahallenin sorunlarına ürettiği çözümler yanında,  cinayete kurban giden kadınların isimlerini ağaçlarda yaşatması, başta kadınlar olmak üzere daha önce hiç sinemaya gitmemiş  vatandaşlarla birlikte etkinlikler düzenlemesi, Seda Muhtarı farklı yapan özellikler olarak öne çıkıyor.

'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

“YENİDEN HİZMETE TALİBİM”

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olduğunu belirten Seda Gündoğan “Mahallelilerden destek almaya devam ediyorum” dedi.
Seda Gündoğan; “Ben ilk aday olduğum zaman bana da yaşım itibariyle kız çocuğu diyorlardır. Kadından ziyade kız çocuğu olarak anılıyordum. Aslında bunu kötü anlamda da söylemiyorlardı ama öyle çok alışılagelmişin dışında olduğu için bir de beklenmedik bir durumdu. Ben muhtar olmaya biranda karar verdim. Yani planlanmış bir şey değildi.” 

'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

“İKİ AMACIM VAR”

2019 yılında aday olduğum süreçte de muhtar olduktan sonra da iki amacı olduğunu ifade eden Sugözü Muhtarı Seda Gündoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bunlardan birincisi kadınların neler yapabileceğini gösterebilmek, ikincisi de  mahalleme hizmet etmekti. Ben her iki amacımı da gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Kadınların neler yapabileceğini gösterdiğimi düşünüyorum. O kız çocuğunun neler yapabileceğini gösterdiğimi düşünüyorum. Şu an da çok iyi tepkiler alıyorum” ifadelerine yer verdi.

'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

“KADINLARA ÖRNEK OLUP CESARET VERDİĞİME İNANIYORUM”

Seda Gündoğan; “Geçmiş yıllarda merkezde ve köylerde her zaman kadın adaylar oluyordu. Ama şu an inanılmaz derecede  artan kadın muhtar adaylıkları var. Bu durum beni gerçekten çok mutlu ediyor. Telefonla arayarak “muhtarım bize yardımcı olur musun? tecrübelerinizden faydalanabilir miyiz? Şeklinde görüştüklerim oluyor. Geçtiğimiz dünlerde bir kadın adayımız  beni aradı “çok mutluyum, rahatlıkla iletişime geçebileceğim biri var” dedi bu da beni çok duygulandırdı. Hem örnek olabilmek çok güzel hem de onlara bir güç verdiğimi düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi daha önce de çok fazla adaylar vardı ama şimdi de bir kadının neler yapabileceğini gördükleri için bence bu seçim farklı olacak diye düşünüyorum. Belki de çok fazla kadın muhtarımız olacaktır.  Bu dönem aday olmamı mahallelimiz benden daha çok istediler ve sürekli beni destekliyorlar tekrar aday olmamın en büyük yanı bu” şeklinde konuştu.

'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

“BİR KIZ ÇOCUĞU MUHTAR OLDU”

 Kendisinin diğer kadın muhtar adaylarına dirayetli ve cesaretli olmaları yönünde tavsiyelerde bulunduğunu ifade eden Sugözü Muhtarı Seda Gündoğan; “Özellikle şunu yapın bunu yapın diyebileceğim bir durum yok. Sadece kesinlikle pes etmesinler, çünkü hep “kadındır ne yapabilir” diyeceklerdir, Kadın elinin hamuruyla erkek işine karışmasın diyeceklerdir. Dediğim gibi pes etmesinler, dik durup neler yapabileceklerini göstersinler. Burada da sürekli yaşadığımız durumlar arasında bir kız çocuğu muhabbetiydi, sonrasında bir kız çocuğu desteklerle muhtar oldu. Kız çocuğunun neler yapabileceğini görebildiler.  Eminim adaylarımızla birlikte diğer mahallelerde de o ön yargıda kırılmış olacak. Birçok kişiye  örnek olduğumu neler yapabileceğimi gördükleri için kadınlara daha çok destek olunabileceğini düşünüyorum. Belki bunu söylemek için daha erken ama seçilmemiz durumunda kadın muhtarlarımızla bir araya gelerek çok güzel projelerimiz olacak. Kesinlikle bir araya gelmeyi düşünüyorum” dedi.

'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

“REKLAMLA DEĞİL HİZMETLERİMLE BİLİNMEK İSTİYORUM”

2019 yılında yapılan yerel seçim çalışmalarında olduğu gibi bu seçim döneminde de reklam için broşür ya da pankart astırmayı düşünmediğini ifade eden Sugözü Muhtarı ve muhtar adayı Seda Gündoğan,”Yapacağım tek şey sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım resimler olacak. Neden yapmayacağım, çünkü reklama ihtiyacımın olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’nin en genç muhtarı olduğumdan dolayıdır ki bir tek Elazığ nezdinde değil ülke genelinde tanınan bir muhtar olduğum için ve yaptıklarım zaten yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Amacım reklamla değil yaptıklarımla tanınmak olmaktır.”

'Kadınlara Örnek Olup Cesaret Verdim'

“BENİ DERİNDEN ÜZEN OLAYLAR DA YAŞANDI”

Görev süresi boyunca kendisini derinden etkileyen ve üzen olayların da yaşandığını ifade eden Sugözü Muhtarı Seda Gündoğan; “Beni derinden etkileyen bir olay yaşandı, mahallemizde geçmişi çok eskiye dayanan bir okul vardı, kullanılmaz haldeydi ve derme çatma hale dönmüştü. Suyu elektriği yoktu, seçimlerde de bizler orada oy kullanıyorduk. Ben muhtar olduktan sonra önceliğim orayı kullanılır hale getirmekti. Okul olduğu için milli eğitime bağlı olduğu için önce muhtar olarak kendi adıma aldım. Sonrasında tamirine başladık ve okulun her şeyini değiştirdik. Yapılan tadilatlar sonrası çok güzel bir sosyal tesise çevirdik. İçerisini de dayayıp döşedik, sosyal medyada yayınladıktan 1 hafta sonra orası kundaklandı. Yaşanan bu durum beni çok üzdü, bunun yanında o dönem görev yapan valimiz Erkaya Yırık beni arayarak “hiç üzülme kızım senin vali amcan burada” demişti. Çok duygulandığım bir andı hem yalnız olmadığımı hissettim hem de valimizin ve belediye başkanımızın destekleriyle tekrar ayağa kaldırdık. Yaşanan bu olaylar beni derinden etkiledi.”