İki Aday ve Siyasi Dengeler

Elazığ halkı ve gazeteciler olarak partilerin aday adayı yarışlarına yoğunlaştığımız bir dönemde iki ilçe Belediye başkan adayının açıklanması yarışa farklı bir heyecan getirdi.

İki Aday ve Siyasi Dengeler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Parti Genel Merkezinde düzenlenen törende Kovancılar Belediye başkan adaylarının Kovancılar eski Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz, Alacakaya Belediye Başkan adaylarının ise iş insanı Zafer Altınışık olduğunu açıkladı.

Bu gelişme ile ilk kez iki ilçenin Belediye başkan adayı netleşmiş oldu. 

Bekir Yanılmaz, Kovancılarda üç dönem Belediye başkanlığı yapmış tecrübeli bir isim. Zafer Altınışık ise Alacakaya’da sevilen ve sayılan iş insanı yeni bir siyasetçi.

İki ilçe de şu an Ak Partili Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor. Ve bu iki ilçede Ak Parti’nin gücü de biliniyor. Ancak bilinen bir şey daha var ki aday, kamuoyu ve parti tabanı tarafından kabul görmediğinde seçmen farklı arayışlara yönelebiliyor.

Sadece bu iki ilçe değil tüm ilçelerde Ak Parti’nin adayının açıklanmasıyla birlikte bir türbülans yaşanması, istifaların olması, farklı partilerden aday olunmalar bekleniyor.

Bu konuda siyasi gözlemciler nefesini tutmuş Palu’da Ak Parti’nin adayının kim olacağı merak ediliyor.

Palu’da öyle isimler aday adayı ki her biri güçlü, her biri etkili ve her birinin oy potansiyeli yüksek.

Özellikle ciddi bir tabanı olan Muhammet Septioğlu ile son dakika yarışa dahil olan  Ali Dağoğlu’nun yarışa katılması dengeleri nasıl etkiler, aday olarak ipi kim göğüsler belirsizliğini koruyor. 

Ancak şurası bir gerçek ki Palu için karar vericilerin işi çok zor ve çetin.