HÜDA PAR'ın İttifaka Bakışı

Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan HÜDA PAR'dan, 14 Mayıs'la ilgili bir yeni adım geldi. Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, seçime AK Parti listelerinden girme kararı aldıklarını duyurdu.

HÜDA PAR'ın İttifaka Bakışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Başkan Yapıcıoğlu’nun; "Bu seçimlerde ittifaka dahil olma durumunda birinci önceliğimiz HÜDA PAR'ın kaç vekille temsil edileceğinden ziyade, ittifakın toplam olarak çoğunluğu sağlayıp sağlayamayacağı konusu oldu. Bu seçimlerde birinci hedefimiz Sayın Erdoğan'ın ipi önde göğüslemesi, bir dönem daha Türkiye'yi idare etmesi. İkinci sıradaki önceliğimiz de meclis seçimlerinde çoğunluk sağlanması. Üçüncü talebimiz de partimizin mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesi. Bu önceliklere göre vardığımız karar şudur; 14 Mayıs'ta seçimlere AK Parti listelerinden gireceğiz.” Sözleri partinin öncelik sırasını da ortaya koyuyor.

Bu karar, özellikle doğu ve güneydoğuda seçimin sonuçlarını etkileyecek bir  adım oldu. Bazı kesimlerin eleştirilerini alsa da HÜDA-PAR hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli bir duruş sergileyen bir siyasi parti demişti. 

Partinin ilkeleri ve duruşu,  özellikle manevi duyguları ve değerleri öne çıkartan bir resim ortaya koyduğu bir çok kesim tarafından ifade ediliyor. HÜDA-PAR’ın milletvekili adaylarını Ak Parti listelerinden göstermesi de doğru bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Özellikle doğu ve güneydoğuda önemli bir ağırlığı olan Parti’nin, terör örgütüne tepkili olan halkın oylarını da alarak HDP’yi zayıflatması söz konusu olabilir.