Cumhura Erbakan Dopingi

İttifak protokollerinin evrak teslimine saatler kala Yeniden Refah Partisi de Cumhur İttifakı'na katıldı. MHP, AK Parti,Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi temsilcileri ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Bu gelişme cumhur ittifakı bileşenlerinde memnuniyetle karşılanırken, bu cenahta doping etkisi oluşturdu.

Cumhura Erbakan Dopingi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu hamle ile Cumhur İttifakı daha da güçlendi. Fatih Erbakan’ın  tıpkı İyi Parti Meral Akşener’in 3 Martta gidip 6 Martta dönmesini çağrıştıran bir med-cezir yaşandı. 

Ak Parti’den milletvekilliği ya da bakanlık değil özellikle tarım, ekonomi, milli üretim ve ailenin korunması yönünde talepleri olan YRP’nin bu önerileri Ak Parti tabanının da beklenti ve istekleriydi.

YRP’nin cumhur ittifakına girmesiyle birlikte en az 10 milletvekilini meclise taşıması gündeme gelebilir. Hatta bunun bir yansıması olarak milli görüşün hünkâr mahfili olarak kabul edilen Elazığ’dan, seçilebilecek milletvekili kontenjanı talep edilebilir.

Bu talep uygun görülür de Ak Parti MHP’den sonra listesinde bir de YRP adayına yer verirse nasıl bir sonuç çıkar bakıp göreceğiz.