HÜDA PAR belirleyici olur mu?

DEM ve YRP, 31 Mart yerel seçimlerinde başta İstanbul, Ankara gibi büyükşehir ile çok sayıda il ve ilçe belediye başkanlıklarının belirlenmesinde anahtar parti olurken HÜDA PAR da birçok ilçede belirleyici olacak gibi duruyor.

HÜDA PAR belirleyici olur mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HÜDA PAR, Karakoçan İlçe Belediye Başkan adayı olarak İsmail Karaman ismini açıklamasının ardından Elazığ Belediye başkan adayı olarak da İl başkanı Yasin Kavaklı’nın ismini duyurdu.

Daha çok doğu ve güneydoğuda belirli bir oy kitlesine sahip HÜDA PAR’ın büyükşehirlerde de ciddi bir oya sahip olunduğu biliyor. HÜDA PAR’ın önemli bir oy kitlesine sahip olduğu Palu ilçesinde ise aday çıkarmayıp Ak Parti adayını destekleyeceği iddia ediliyor.

HÜDA PAR’ın kendi oy kitlesi yanında partilerinden memnun olmayan DEM ve Ak Parti tabanından da oy alabileceği dile getiriliyor.

HÜDAPAR, Elazığ Belediye başkanlığı seçimlerinde sonuca etki edecek bir oy alması beklenmiyor ama Karakoçan ve Palu ilçesinde sonucu etkileyebilecek bir potansiyele sahip.

HÜDA PAR’ın Elazığ Belediye  Başkan adayı Yasin Kavaklı, son yıllarda siyasi nezaket ve naiflik içinde il başkanlığı yapan ve hemen her kesimde sempati uyandırmayı başarmış bir isim.

HÜDA PAR, 31 Mart seçimlerinde sürpriz çıkış yapan partiler arasında yer alabilir ve DEM’den ciddi oy transferi yapabilir.