YRP Pazarlık Yapar mı?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini açıklamasının ardından bazı iddialar gündeme geldi.

YRP Pazarlık Yapar mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz’e, tv100'deki programında, "Yani Ekrem İmamoğlu Yeniden Refah'a arkadan aday çıkarması için ödeme yaptı, bir şekilde 'fonladı' iddiasına yanıtınız nedir diye soruldu. 

Altınöz, bu soruya; "İspata muhtaç tabii. İç siyasette dedikodu çok olur da bunu ispat etmek lazım. Bunu kim söylüyorsa gelsin canlı yayındayım. Kim yapmış bu konuşmayı? Bu parayı kim almış?"

İstanbul için şu bir gerçek ki YRP’nin aday çıkarması Ak Parti’nin, DEM’in aday çıkarması CHP’nin korkulu rüyası.

Dem kararını verdi ve adayını çıkartıyor. YRP lideri Fatih Erbakan her ne kadar kendi adaylarını çıkartacağını açıklasa da 14 Mayıs seçimleri öncesi bir son dakika gelişmesi yaşanabilir ve ittifak adayı desteklenebilir.

YRP’nin İstanbul’da iki ilçe Belediye talebi şu an masada ve çözüme çok yakınlaşılmış durumda.

YRP’nin Ak Parti dışında B planı kendi adayıyla meydanlara çıkmak. Bunun İmamoğlu’na yarayacak olmasının bir karşılığı olur ve İmamoğlu bu konuda adım atar ve hatta iddiaları çok yumuşak bir üslupla yalanlayan Mehmet Altınöz’e bile ulaşabilir ama Fatih Erbakan, alternatif olan partisini asla kirli pazarlıklara alet etmez. 

Adayını çıkarsa bile seçimlere ciddi bir şekilde asılır ve hatta seçimleri almak için en çok da mevcut Belediye başkanı İmamoğlu’na yüklenir. Yüklenmekle kalmaz darmaduman eder.