Hizmet mi Algı mı?

Ak Parti bu ülkeye her alanda devrim niteliğindeki ciddi anlamda hizmetler yapmakla birlikte bir güzellikle yaptı ancak bununla aynı zamanda bir kötülük de yapmış oldu.

Hizmet mi Algı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hizmet yapmakla nasıl kötülük yapılır demeyin. Zira Ak parti öylesine devasa hizmetleri hayata geçirdi ve hayatımızı her alanda o kadar kolaylaştırdı ki artık yeni bir köprü, toplu konut projeleri, duble yollar, hastaneler, okullar, üniversiteler ve spor salonları kamuoyunda bir heyecan oluşturmadığı gibi sıradan ve rutin hizmetler gibi geliyor.

Bazı art niyetliler “devlettir tabi ki yapacak” gibi farklı değerlendirmelerde bulunsa da büyük çoğunluk bu hizmetlere karşı teşekkür ediyor ve bunun karşılığı olarak da 20 yıldan beri Ak Parti’yi tek başına iktidar yapıyor.

Birçok hizmetin sağanak halde yağdığı 20 yılın sonunda vatandaşların yeni hizmetlere ve projelere bakışı eskisi gibi heyecan ve mutluluk veren türden bir duygu değil.

Halk, hizmeti beğenmekle ve bunun karşılığını 20 yıl boyunca destek vererek gösterdiğini ifade ediyor ve artık beklentisini hizmette yenilik değil, siyasette yenilik ve değişim olarak ortaya koyuyor.

Kısaca,  hizmet olgusu ve gerçeği yerine siyasi algının peşinden koşuyor seçmen.

“Hizmetleriniz başımız gözümüz üstüne lakin kadrolarda da bir yenilik yapın, yıllardan beri her şehirde 10-15 kişi arasında nöbetleşe, ardışık ya da dönem aşırı devam eden bu sarmalı kırın artık” diyor. “Eğer biz seçmensek ve bizim oylarımızla vekalet vereceksek, önümüze “işte bu” diyeceğimiz isimlerle karşımıza çıkın” diyor.

Seçmen artık bizim de bir fikrimiz, kararımız ve düşüncemiz  olduğunun farkına varılsın istiyor.

Partiler bunun farkına varır mı bilmiyoruz  ama seçmenler bu kez bu algıyı fark etmeyen partilere, yalın gerçekliği sandıkta fark ettirecek. Belki kantarın topu biraz fazla kaçacak ama sanki birileri bu sonucu özellikle görmek ve tatmak istiyor.