Hızlı Tren Elazığ'a 2031 Yılında Gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaismailoğlu 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı programında konuştu. Bakan Karaismailoğlu tarafından açıklanan planlamaya göre Elazığ hızlı trene 2031 yılında kavuşmuş olacak.

Hızlı Tren Elazığ'a 2031 Yılında Gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı programına katıldı. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Adil Karaismailoğlu, son 20 yılda ulaştırma ve habercilik alanında yapılan yatırımların 1 trilyon 337 milyar 250 milyona yakın yatırım yapıldığını, yatırımların artırılarak , “Gelişmekte olan” değil, “Gelişmiş dünyanın öncü ülkesi olma hedefleri doğrultusunda çalışacaklarını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, demiryollarında başlatılan reform hareketi ile Cumhuriyetin ilk yıllarından sonra ihmal edilen demiryollarını “Ana yurdu demir ağlarla örme” düşüncesiyle hak ettiği konuma getireceklerini belirtti. Demiryolu taşımacılığının ülke ekonomisi için önemine değinen Karaismailoğlu, Demiryolu hat uzunluğunu 2053’te 28 bin 590 km’ye çıkartılacağını söyledi. Ülke ekonomisi için önemli projelere imza atılırken, bazı kesimlerin iftira ve yalanlarla buna mani olmaya çalıştıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, onlara en güzel cevabın bugüne kadar yapılan yatırımlar olduğunu, bu zihniyete rağmen güçlü ve büyük Türkiye’nin her zaman var olacağını ifade etti.

"YÜK TAŞIMACILIĞINDA AVRUPA’NIN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ”
Demiryolu yatırımlarıyla yük taşımacılığı konusunda Avrupa’nın üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirten Karaismailoğlu, “2023 yılında, tüm ulaşım modları arasında, Yük taşımacılığının, 2023 yılında 55 milyon ton ve yüzde 5,08 olması beklenen oran ise 7 kat artırılarak 440 milyon yükün demiryolu ile taşınması sağlanacak ve yüzde 18 olan Avrupa ortalamasını üzerine çıkarak yüzde 21,93’e yükselteceğiz. Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’mıza göre; 2053 yılına kadar, 6 bin 196 km hızlı tren hattı, bin 474 km konvansiyonel hat, 622 yüksek hızlı tren hattı ve 262 km çok yüksek hızlı tren hattı olmak üzere 8 bin 554 km’lik demiryolu hattını tamamlamayı öngördük. Mevcut yüksek hızlı tren hatlarına ilave olarak 2053 yılına kadar tamamlanacak 622 km’lik yüksek hızlı tren hattının 546 km’si önümüzdeki yıl tamamlanacak. Ülkemizde yolcu ve yük taşımacılığında demiryollarının payının artırılması adına atılan adımlardan biri olan hızlı tren hatları, 2053 yılına kadar önemli derecede yaygınlaşacak, hızlı trenlerle bağlı il sayımız 8’den 52’ye çıkacak” dedi.

MALATYA - ELAZIĞ, ELAZIĞ DİYARBAKIR HIZLI TREN HATTI NE ZAMAN
Bakan Karaismailoğlu'nun detayları açıkladığı demiryolu seferberliği planlamasına göre Elazıığ hızlı trene 2031 yılında kavuşacak. Planlamada Malatya - Elazığ, Elazığ Diyarbakır hızlı tren hattı çalışmalarına 2031 yılında başlanacağı ve 2034 yılında tamamlanacağı öngörülüyor.

 

Hızlı Tren Elazığ'a 2031 Yılında Gelecek
Hızlı Tren Elazığ'a 2031 Yılında Gelecek