Heyecan Tükendi mi?

15 Temmuz hain kalkışmasına karşı yüzlerce şehit verdiğimiz şanlı bir direniş destanının 6. Yıldönümünü kutladık tüm yurtta.

Heyecan Tükendi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da da bu özel gün için program hazırlandı ve icra edildi.

Programı başından sonuna izledik. Ve gördük ki halktaki heyecan ve coşku en üst seviyede devam ederken yöneticilerde oldukça azalmış. Halkımız bayrağını alarak meydana koşmuşken, yöneticiler “lütfen” ve biraz da görev icabı orada bulunuyorlar gibiydiler.

İlimizin mikrofonları  ve kameraları çok seven müftüsü Selami Aydın’ın çoğu şiir olan ve 40 dakika süren duası, protokolü usandırmış olacak ki duadan sonra tüm protokol alanı terk etti ve tören alanı çoğunluğu bayan ve çocuklardan oluşan duyarlı vatandaşlarımıza kaldı. 

Protokolün alandan ayrılmasına rağmen, töreni uzun süre halkının içinde “Değerli bir yalnızlık” halinde tek başına izleyen Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları oldu. 

Heyecan Tükendi mi?

İlerleyen saatlerde protokol ve siyasiler tekrar alana geldiler ve konuşmalarını yaptılar. Bu konuşmalar esnasında alan önemli oranda boşalmıştı zaten.

Kahramanlık türküleri bölümünde tercih edilen sanatçı ve eserler de günün coşkusuyla çok mütenasip değildi. Kahramanlık türkülerine çok da gitmeyen sesiyle programa davet edilen değerli sanatçımızın okuduğu türküler, halkımızı coşturmak yerine alanı terk etmelerine sebep oldu. 

Alanda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, AFAD İl Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü dışında daire müdürünü biz göremedik. Belki bizim göremediğimiz birkaç müdür daha vardır sahada ama birçoğunun bu önemli gün ve törende olmaması bizleri şaşırttı. 

Özetle söylemek istediğimiz şudur ki, halkımızın 15 Temmuz duyarlılığı ve iştiyakı, ne yazık ki bazı yöneticilerimiz ve protokol üyelerinde yoktu.

Bu durum, törenin sahibi Elazığ Valiliğinin bir eksikliği miydi yoksa bazı bürokratların hizmetlerdeki heyecansızlığı, iştiyaksızlığı ve duyarsızlığı böylesine önemli bir günde de mi kendini gösterdi bilemiyoruz ancak görünen fotoğraf çok iç açıcı değildi.