HEFİYAD, Daha Duyarlı

Orman Bölge Müdürlüğünün ilimizde olmasına rağmen şehrin özellikle görünen siluetinin oldukça çıplak ve ağaçsız olduğunu sadece bizler değil, dönemin valisi de ilgilisinin yüzüne söylemiş ve bundan rahatsız olduğunu dile getirmişti.

HEFİYAD, Daha Duyarlı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın etrafını çevreleyen dağlar, tepeler ve alanlar hala çıplak ve ağaçsız.

Zaman zaman ağaç dikim törenleri yapılsa da bu alanların ağaçlandırılması neden ilgililerin aklına gelmez diye kendi kendimize soru sorarken Helal Finans Araştırmaları Derneği, “Türkiye Yüzyılına Nefes” programı kapsamında 1.500 fidanı Harput – Hüseynik arasında toprakla buluşturması ilginç bir gerçeği ortaya koydu.

Dernek Üyeleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşebilen ağaç dikiminin yapıldığı alan tam da bizlerin ağaç dikilmesini önerdiği bir alan.

Şehre nazır, yetiştiğinde yeşil doku her yerden gözükecek bu alan ilgili derneğe Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilmiş.

Bu gerçekten ortaya çıkan sonuç şu ki Orman Bölge Müdürlüğü, şehrin çevreleyen ve hazine alanı olan bölgeleri bilmiyor ya da haberi yok. Eğer bilseydi bu alanın hazine alanı olduğunu ve imarda da ağaçlandırılacak alan olarak işlendiğini eminiz ki Tadım Köyü ya da şehirden oldukça uzak alanları öncelikleri arasına almaz ve bu alanı yıllar önce yemyeşil hale getirirdi.

Kamu kurumları keşke kendi görevine sadık ve samimi olabilse. Ve keşke siyasilerin takdirini kazanıp görevde kalma süresini uzatma ve kendilerine lüks kamu binaları yapmak yerine, Ziraat Mühendisi Erdinç Uslanoğlu gibi yıllar sonra da adından söz ettirecek hizmetlere imza atsa.