'Hedeflerimizin Gerisindeyiz'

14 ve 28 Mayıs seçimleriyle ilgili en reel değerlendirmeyi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan yapıyor.

'Hedeflerimizin Gerisindeyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, son grup toplantısında; “Meclis boyutunda 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı olarak yüzde 49,5 oy oranıyla kazandık. AK Parti 2002'den beri sandıktan birinci çıkma oyunu korumuştur. Bununla birlikte hedeflerin gerisinde olduğumuzun farkındayız. Zaferimizi kutlarken milletimizin sandık yoluyla bize verdiği mesajlara sessiz kalamayız. Bakılmadık hiçbir nokta bırakmadan muhasebe sürecimizi neticelendireceğiz.” diyerek önemli bir gerçeğe dikkat çekti.

Ak Parti’nin kazanmakla birlikte kaybettiği yüzde 7 oy var. Bunun da ötesinde kaybettiği değerleri var. Birileri bunları ısrarla görmezden gelip elde edilen sonuçla avunurken Erdoğan reelpolitik davranıyor ve hedeflerin gerisinde olduklarını açık yüreklilikle ifade ediyor.

Erdoğan’ın bu tespiti ve eksiklikler,  Ekim ayında parti üst kurullarına vereceği yeni şekille son bulur diye umut ediyoruz.

Vatandaş, muhalefetten beklediği değişimi Ak Parti’den de bekliyor. Vatandaş, yeni kabineye verdiği destek ve güveni Ak Parti üst kadrolarına da vermek istiyor. Ekim kongresi bu konuda Erdoğan’ın da elini güçlendirecek gibi görünüyor.