35: 4 X 16 140 Milletvekili

Başlığa aldığımız denklem Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ait.

35: 4 X 16 140 Milletvekili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim mağlubiyeti ve oy oranı yok denecek kadar az olan partilere verdiği 39 milletvekilinin hesabını vermekte zorlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  grup toplantısında "Değil 6’lı Masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı Masa kuracağım" sözlerine CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan yanıt geldi. Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

 "Bugün grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız “Gerekirse 6’lı masa yerine 16’lı masa kurarız” dedi. Bu konuşmadan sonra şöyle kaba bir hesap yaptım. Biz 6’lı masada bulunan kendimiz ve İYİ Parti hariç, oylarının toplamının %1 bile ettiğine emin olmadığım 4 partiye 35 Milletvekili verdik. Masa 16’ya çıkarsa; 35 bölü 4, çarpı 16, eşittir 140 Milletvekili vermemiz gerekecek. Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16’lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullanmış.

Bu paylaşımdan da anlaşılacağı üzere Kılıçdaroğlu’nun hesap uzmanlığının artık kendi mahallesinde de tartışılır hale geldi. Aslında Kılıçdaroğlu’nun yüzde 1 dahi olmayan partilere  39 milletvekili verme konusunda çok pişmanlığı olmadığı gibi, sağ partilerle yaptığı bu ittifakı önemli bir başarı olarak görüyor ve bu konuda kendisini siyasi bir deha olarak lanse ediyor.

İşin ilginç ve garip tarafı Kılıçdaroğlu’nun bu hesap uzmanlığı(?) kendi cenahında da yeteri kadar eleştiri almıyor. Bu konuyu dile getiren daha çok parti  içi muhalif kesimler.

Kılıçdaroğlu gerekirse 6 değil 16  diye başladığı cümle ile aslında şunu söylemek istiyor. “Ben cumhurbaşkanı olayım lüzumu yok aralarında HDP’nin de olduğu 16 partiyle bile bir araya gelirim.. Hatta bunun için tüm yetki, makam ve görevleri  dağıtmaya hazırım” demek istiyor.

Bir insanın 13 defa elinden kaçırdığı bir zafer için böylesine dağılmaya, dağıtmaya ve çözülmeye ihtiyacı var mı bilmiyoruz ama belli ki Kılıçdaroğlu hayatında bir kez dahi olsa kazanmak ve öteki dünyaya gözü açık gitmek istemiyor.