HDP, Şerh Koymuş!

2023 yılındaki seçimlere birlikte girmesi beklenen 6'lı ittifakta, Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları günden güne daha da artarak devam ediyor.

HDP, Şerh Koymuş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener, adaylıkta isimleri ön plana çıkarken, masaya dışarıdan destek veren ve Kandil'in Meclis'teki savunuculuğunu yapan HDP masaya şerh düşmüş,  Mansur Yavaş ve Meral Akşener’in aday çıkarılması halinde seçimlere kendi adaylarıyla gideceklerini belirtmiş.

HDP’nin bu çıkışı bile hem kendilerinin hem de İmamoğlu’nun bir proje olduğunu ve Erdoğan’ı düşürmek isteyen çevrelerin yeni bir sorun ve sürprizle karşılaşmamaları  için İmamoğlu’nu  en güvenilir isim olarak gördüklerini ortaya koyuyor.

Mansur Yavaş ve Akşener’in nerede ve nasıl refleks vereceklerinden emin olmadıkları, Kılıçdaroğlu’nu  da istedikleri gibi çekip yönetemeyeceklerini bilen Soroz ve destekçileri, kendilerine en uygun isim olarak İmamoğlu’nu görüyor ve onu cumhurbaşkanı yapmak için ciddi mahfillerin belirlediği yolda hareket ediyorlar.

HDP de Türkiye’nin zayıflaması ve istikrarın bozulması adına her türlü kaos politikasını belirleyen ve bu konuda kendisine görev verilen bir taşeron yapı olduğu için, Yavaş ve Akşener’e şerh koyuyor. 

İmamoğlu, bu mahfillerin kendisine biçilen görevin beş numara büyük olmasına aldırmadan sık sık hata ve gaf yapıyor olmasına rağmen, bu proje şimdilik yürürlükte olmaya devam ediyor.

İmamoğlu’nun önü kesildiği andan itibaren de bu cenah, bilinen liderlerin dışında “no name” yani ismi çok duyulmamış bir ismi önerecek ve muhtemelen de o isim aday gösterilecek. İzleyip görelim.