HDP'nin Manipülasyonu

2023 seçimleri için geri sayım devam ederken HDP, Kürt seçmenin yoğun yaşadığı kentlerde yaptırdığı anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan ankette katılımcılara 'Seçimin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi. Seçmenin yüzde 58.6'sı Kılıçdaroğlu'na, yüzde 9.3'ü Erdoğan'a oy vereceğini belirtirken ikisine de oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 24.

HDP'nin Manipülasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP tarafından yaptırılıp açıklandığı ifade edilen bu anket, Kürt halkının siyasi temayülünü  öğrenmekten ziyade, bu seçmenleri Erdoğan rakibi olan adaya angaje etme ve ısındırma anketi olduğu çok belli. 

Kürt halkının, Erdoğan karşısında Kılıçdaroğlu’na  bu kadar güçlü bir destek vermeyeceğini hem yöre halkı hem de az çok siyasete ilgi duyan herkes bilir.

Sırf Erdoğan’ı düşürmek amacıyla karşı duruş sergileyen ciddi bir Kürt seçmen olabilir ama bunun adresi Kılıçdaroğlu değildir.

Seçimlerin ikinci, tura kalmasıyla muhafazakâr Kürt seçmeninin tercihi, dik duruşu ve mazlum milletlerin umudu  olması sebebiyle  Erdoğan’dan yana olur.  Anket ise HDP’nin manipülasyonudur.