Valilik Müdahalesi

CHP Milletvekili Gürsel Erol ile Ak Parti Milletvekili Metin Bulut arasında yaşanan, İyi Parti ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanlarının da dahil olduğu tartışmaya Elazığ Valiliği de müdahil oldu ve resmi açıklama yaptı.

Valilik Müdahalesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik özetle;  7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun Geçici 26’ncı maddesindeki "Genel Hayata Etkililik" tabiri, vatandaşlarımızın "Afet Bölgesi" kavramını daha çok kullanması nedeniyle kapsamı ve içeriği aynı olmak üzere 18/7/2021 tarih 7333 sayılı Kanunla "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak değiştirilmiştir. Bu nedenle "Genel hayata etkililik" ile "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" aynı kavramlar olup, 18/07/2021 tarihinde yapılan düzenleme sadece ifade değişikliğidir. Bu tarihten itibaren tüm afet meydana gelen yerler için (önceki tarihlerde meydana gelen afetler de dahil olmak üzere) "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" tabiri kullanılmaktadır” dedi ve son noktayı koydu.

Bu açıklama ile siyasi tartışmaların gereksiz olduğuna ve Elazığ’ın da deprem sonrası afet bölgelerinde uygulanan ayrıcalık ve imtiyazlardan faydalandığını resmen açıklaması oldu.

Elazığ valiliğinin bu açıklamaya gerek görmesi, vatandaşların siyasi cenahlardan gelen açıklamalarına halkın mesafeli duruşundan mı kaynaklandı ya da siyaset kendini ifade etmede yetersiz  kaldığı için bu açıklamayı yaptı bilinmez ama demek ki resmi ve yetkili bir kurumun konuşması gerekiyormuş.

Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın bir gün önce Uluova sulama projesinin ödeneğinin olmadığıyla ilgili haber ve görüşlere sinirlenip, “ben kaç kere söyledim ama yine de yanlış bilgiler ifade ediliyor, demek ki, bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkıyor” diyerek siyasi iradenin faaliyetlerine sahip çıkmasının ardından afet bölgesi açıklamasıyla siyasetin omzundan ağır bir yükü  almasının, yakında çıkacak valiler kararnamesi ile bir ilgisinin olup olmadığını da önümüzdeki günlerde izleyip göreceğiz.