HDP mi Özdağ mı?

2023 seçimlerinde HDP'den aday olabileceğini belirten sarkıcı Nihat Doğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için 'Yaptığı söylemler ve eylemler toplumu bölüyor' ifadelerini kullanır da Özdağ bunun altında kalır mı?

HDP mi Özdağ mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bu açıklama sonrası Özdağ cephesinden Nihat Doğan'a yanıt geldi. Ünlü türkücü için "Evrimin son halkası" ifadesini kullanan Özdağ, "Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama HDP'ye geçmiş olsun" dedi.

Kime geçmiş olur ya da olmaz çok önemli değil ama HDP’den milletvekili olmayı düşünen Nihat Doğan’ın Özdağ için söylediği "Yaptığı söylemler ve eylemler toplumu bölüyor" cümlesi evlere şenlik bir tespit olmuş.

Özdağ’ın bazı açıklamaları ve fiilleri toplumu bölüyor gibi görülebilir ya da algılanabilir. Ancak Özdağ’ın böyle bir amacı, niyeti ve planı olmaz. 

Özdağ’ın başta göçmenler olmak üzere yaptığı çıkışların toplumun önemli bir bölümünde de karşılık bulması, bölücülük olarak bazı kesimlerce algılansa da böyle bir amacın olmadığını olaylara objektif bakan herkes görebilir.

Bu gerçeğe rağmen HDP’den siyaset yapmayı düşünen Nihat Doğan’ın bu partinin, etnik köken üzerinden ülkeyi bölmek ve bunun üzerinden siyaset geliştirme politikasından hiç haberi yokmuş gibi, bu partinin ülkemiz toprağına ve bayrağına düşman olan PKK terör örgütüyle illiyet bağını bilmiyormuş gibi ve yine sanki bu ülkede hiç yaşamamış gibi Özdağ’ı bölücülükle itham etmesi en hafif tabiriyle HDP’ye yalakalıktır. 

HDP mi yoksa Özdağ mı bölücü,  sorusuyla birlikte bu tavır ve açıklamanın Nihat Doğan üzerinde nasıl durduğu yorumunu okurlarımıza bırakalım diyorum.