HDP, Aday Çıkarmıyor

HDP ile görüşmem, onların taleplerinin masaya gelmesine müsaade etmem diyen Akşener'e rağmen HDP ile Kılıçdaroğlu arasındaki diyalog devam ediyor.

HDP, Aday Çıkarmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha da ötesi, Cumhurbaşkanı adayı çıkarması beklenen HDP, kararından vazgeçti. HDP'nin, önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklaması bekleniyor.

HDP’nin Kılıçdaroğlu ile önümüzdeki günlerde görüşeceğini ve desteğini açıklamasının beklendiğini söyleniyor. Bu durum, partinin ayrı bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı planlamadığı anlamına geliyor.

HDP’nin millet ittifakına desteği, ittifaka  yarar mı yoksa yaramaz mı  çok bilinmiyor. Ancak geçmişte Büyükşehir Belediyelerine verdiği desteğin karşılığını alamadığını ve bu sefer bunun açık ve protokole bağlı şartlarla mümkün olacağını söyleyen HDP yetkililerinin bu destekleri karşısında neler isteyecekleri az çok tahmin ediliyor.

Özerklikle birlikte sınır ötesi operasyonlarının durdurulması, savunma sanayiinden vazgeçilmesi gibi şartları koşan HDP’nin bu talepleri aslında ABD’nin de batının da talepleriyle örtüşüyor.

Bundan da anlaşılıyor ki 14 Mayıs seçimleri sırf Türkiye’deki iktidarı belirleme seçimleri değil. Seçimler  Türkiye’nin güvenlik seçimi, bayrak ve vatan seçimi.