Aday Adayları Partilere Güç Katar

14 Mayıs seçimleri öncesi partiler aday adaylıkları müracaatlarını almaya devam ediyorlar.

Aday Adayları Partilere Güç Katar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu görevlileri için istifa süresi Perşembe günü doluyor. Ak Parti de aday adaylığı müracaatları da  aynı gün bitiriyor.

Partilere ne kadar müracaat olacak, bu müracaatların seçmendeki etkisi ve en önemlisi de sandıktaki yansıması nasıl olacak bunu şimdiden kestirmek çok kolay değil.

Partilere tavsiyemiz ve önerimiz odur ki kendilerine müracaat eden aday adaylarına farklı muamele ve farklı davranış içinde olmasınlar. 

Kendi partilerinden aday adayı olmalarını memnuniyetle karşılamakla birlikte 14 Mayıs akşamına yapılacak tüm siyasi çalışmalara ortak etsin ve görevler versinler. Belki birkaç aday  listeye girmediği için kayıplara karışacak ama birçoğu bu dava ve misyona inanan insanlar olduğu için bu zorlu süreci birlikte yürütmek gibi bir avantajı iyi kullansınlar.

Bunun için temayül yoklaması öncesi yapılacak bir konuşma ve bunun akabinde listeler açıklanmadan birkaç gün önce aday adaylarına yönelik yapılacak toplantılar ile bu güç birliği sağlanabilir.

Listeler açıklandıktan sonra da aday adaylarını yeniden davet edip, toplantıya gelenlerle seçime yönelik istişareler  ve iş birliği program ve planlaması yapılabilir.

Aday adaylarının, seçim süresince yapılacak programlara konuşmacı olarak gönderilmesi, Ak Parti’nin misyonunu da aday adaylarını da yüceltir ve “ben olmasam  da davam var” anlayışının yerleşmesine sebep olur. Bu durum da hem sürece hem de sonuca olumlu etki eder.