Hazır mısın Elazığ?

Elazığ tarihinin ilk milli futbol maçına ev sahipliği yapmak için günler sayıyor. Türkiye Futbol Federasyonu da daha önce 19.00 olarak açıklanan maç saatinde değişiklik yaptı

Hazır mısın Elazığ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UEFA Kadınlar Uluslar C Ligi'nde Lüksemburg, Litvanya ve Gürcistan ile birlikte 2. Grup'ta yer alan Kadın A Milli Takımı, ilk maçında bugün Tiflis'te Gürcistan ile karşılaşacak. Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak müsabaka Mikheil Meskhi 2 Stadı'nda oynanacak. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası, Uluslar Ligi'ni Kadın Milli Takımı için bir fırsat olarak gördüklerini, hedeflerinin seri başı olarak yer aldıkları C Ligi'ni lider olarak tamamlayarak B Ligi'ne yükselmek olduğunu söyledi. Oyuncularının kamp süresince çok iyi çalıştıklarını, milli formayı taşımanın değerini çok iyi gösterdiklerini ifade eden Kıragası, öğrencilerinin Gürcistan karşısında ellerinden gelenin en iyisini yapacağına ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inandığını bildirdi. Kadın A Milli Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde ikinci sınavını 26 Eylül'de Elazığ'da Litvanya karşısında verecek.

Hazır mısın Elazığ?
ELAZIĞ FUTBOLUNDA İLK
Geçtiğimiz sezonda Erkekler Voleybol Milli Takımı’nın maçına ev sahipliği yapan Elazığ, ikinci kez milli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. Futbolda ilk olma özelliği taşıyan milli maç heyecanı Elazığ Atatürk Stadyumu çimlerinde de ilk kez yaşanacak. Maçtan 2 gün önce Elazığ’a gelmesi beklenen Kadın A Milli takımımız Litvanya maçı hazırlıklarına da burada devam edecek. 

Hazır mısın Elazığ?
TAM DESTEK
20.023 kapasiteli Elazığ Atatürk Stadyumu’nda maç günü tribünlerin tamamen dolması bekleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde taraftarların tribünleri tamamen doldurması ve muhteşem bir destekle Milli takımımızın yanında olunması hedefleniyor.

Hazır mısın Elazığ?
MAÇ SAATİ DEĞİŞTİ
Daha önce Türkiye Futbol Federasyonu’nca saat 19.00’da başlayacağı açıklanan müsabaka saat 18.00’e çekildi. Uluslar C Ligi müsabakası 26 Eylül Salı günü saat 18.00’de Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynanacak. Çift maçlı lig usulüne göre yapılacak karşılaşmalar sonunda liderliği elde edecek takım B Ligi'ne yükselecek. Ayrıca en iyi grup ikincileri klasmanında ilk 3 sırayı alacak takımlar, B Ligi'nin en iyi üç grup üçüncüsü ile play-off oynayacak. Bu etapta rakiplerine üstünlük sağlayan ülkeler, B Ligi'nde Avrupa Şampiyonası elemeleri için mücadele verecek. Kaybedenler ise yollarına C Ligi'nde devam edecek. A Ligi'nde gruplarında ilk sırayı alacak 4 takım, 21-28 Şubat 2024 tarihlerinde UEFA Uluslar Ligi'nin şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

Hazır mısın Elazığ?