Hazarbaba'da Yeni Sayfa

Hem yaz hem kış hem de su ve dağ sporları açısından önemli bir merkez konumunda olma potansiyeli bulunan Sivrice ilçemiz, bu alana yoğunlaşıp proje üretilemeyince hak ettiği değere yükselemediğini sıklıkla dile getiriyoruz.

Hazarbaba'da Yeni Sayfa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda Sivrice sahilleri ile Hazarbaba Kayak merkezi ile ilgili bugüne kadar yapılan girişimler ve başlatılan projeler, yeni gelen valilerin eski projelere gerekli önemi vermemesi sebebiyle akamete uğramakla kalmadı, o güne kadar yapılan tesisler çürümeye terk edilerek unutuldu.

Hazarbaba kayak merkezi de geçmişte bir dönem özel bir firmanın işletilmesine verildi ancak tesisin  yeterli ve gerekli bakımları yapılmadığı için  telesiyej sistemi bozuldu ve tesis çalıştırılamadı.

Bu tecrübeden sonra tesisi, Elazığ Valiliği bünyesinde Sivrice köylere hizmet götürme birliği eliyle işletilmeye çalışıldı, bu konuda iyi bir kampanya yapıldı, ünlü sosyal medya fenomenleri davet edildi ve tam iyi bir rüzgâr yakalanmış gibi olurken araya pandemi girdi ve bu çabalar da boşa gitti.

Uzun süre atıl kalan tesisi bu kez, bu alanda motel başta olmak üzere bazı yeni yapılanma ve sosyal tesislerin de yapılması şartıyla ihaleye çıkartıldı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Hazarbaba Kayak Merkezi ve Macera Parkı'nın yenilenmesi ve geliştirilmesi için 30 Ekim 2023 ihale yapıldığını ve yatırımcı firma ile 15 Kasım 2023 tarihinde de imzalanan sözleşme ile yapım sürecinin başladığını açıklaması yeni bir sayfanın da açılmasını sağladı.

 Yapılan ihaleye göre; 3 yıl içerisinde günlük ziyaretçiler için asgari 350 m2 alanlı bağımsız bir kafeterya ve mutfak, ayrıca kayak takımlarının muhafaza edilip kiralanabileceği günübirlik tesis binası, 20 yatak kapasiteli otel ve alakart restoran binaları inşa edilerek hizmete açılacak.

Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Keleş’in verdiği bilgiye göre, Macera parkının ise yine tesis içerisinde yer alan aktivite parkurlarının akreditasyon ve ekipman eksiklikleri ile çevre düzenlemesi işlerinin yatırımcı tarafından tamamlanmasının ardından hizmete açılacak,  birbiriyle entegre çalışacak Kayak Merkezi ve Macera Parkı, sadece kış sporları için değil, aynı zamanda yıl boyunca ziyaret edilebilecek bir rekreasyon ve yaşam alanı haline gelerek Elazığ ve bölge turizmine büyük bir katkı sağlayacak.

Turizm adına bu önemli gelişmenin başta kanyonlar olmak üzere diğer turizm merkezlerinde de uygulanması, sektör ve şehrimiz adına yeni bir adım oldu.  İhaleyi alan firmaya kamu kurumlarının zorluk çıkarmak yerine destek sağlamaları ve bu konuda atılacak her adımın aslında şehir ve şehrin ekonomisine katkı adına yapıldığı bilincinin kurumlarımız tarafından da idrak edilmesi gerekiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.