Hazarbaba'da Dağ ve Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Sivrice Hazarbaba Dağı'nda gerçekleştirilen yürüyüşe  Elazığ Vali yardımcısı Haluk ÇAKMAK, Sivrice kaymakamı Cengiz ERDEM, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir

Hazarbaba'da Dağ ve Doğa Yürüyüşü Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice Hazarbaba Dağı’nda gerçekleştirilen yürüyüşe  Elazığ Vali yardımcısı Haluk ÇAKMAK, Sivrice kaymakamı Cengiz ERDEM, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir IRMAK, Kültür ve Turizm il müdürü Tahsin ÖZTÜRK, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hazarbaba kayak merkezinden başlanılan yürüyüş  2347 rakımlı Hazarbaba Dağı’nın zirvesinde sona erdi. Bazı vatandaşlar yürüyüşü tamamlamadan geri dönerken zirveye çıkanlar ise Türk bayrağı açıp istiklal marşını okudular.  

Avrupa’da zirvesinden  iki göl manzarası görülebilen iki dağdan birinin Hazarbaba Dağı olduğunu belirten  Elazığ Vali yardımcısı Haluk ÇAKMAK “ Ben bütün vatandaşlarımızı bu güzel manzarayı görmeye davet ediyorum. Kışında Hazarbaba’da kayak yapılıyor  dolayısıyla yılın hangi mevsimi olursa olsun vatandaşlarımız gelip bu güzelliği görebilir.  Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Eğlenerek çok zevkli bir yürüyüş yaptıklarını söyleyen Sivrice kaymakamı Cengiz ERDEM “Ben kendi adıma böyle bir yürüyüşe katıldığım için çok mutlu oldum. Bütün öğrencilerimizin yüzlerinde aynı mutluluğu görebiliyorum.  Yürüyüşümüze katılan bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum”  söyledi.

Artık geleneksel hale gelen  dağ ve doğa yürüyüşünü bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir IRMAK “ Çok güzel bir katılım var. Rabb’im birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Gerçekten genç sporcuları görünce heyecanlanıyoruz, mutlu oluyoruz. Hazarbaba, dağcılar için çok da sarp olmayan son derece elverişli bir yer ve aynı zamanda Hazar Gölü, Keban ve Karakaya baraj göllerini görebilen tek  yer. Bu güzel manzarayı herkesi görmeye davet ediyorum.  Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Turizm haftası etkinliklerinin  sonuncusunu  Hazarbaba Dağı’nda gerçekleştirdiklerini  kaydeden   Kültür ve Turizm il müdürü Tahsin ÖZTÜRK “ Turizm haftası etkinliklerinde özellikle  ilk önce kendi içimize yönelik yaptık. Kendini tanımayan kendi değerlerini potansiyelini bilmeyen bir başkasına anlatıp tanıtamaz. Bu kapsamda Harput’ta yapılan çalışmaları ve Hazar Gölü’nü gençlerimize tanıttık. Dağ ve doğa yürüşündeki amacımız Hazarbaba Dağı’ndaki bu güzellikleri insanlarımızla paylaşmak” diye  aktardı.