Hazar Gölü'nü Unutmayalım

Pandemi sürecinin kısıtlamaları yavaş yavaş son buluyor. Aşı sayısındaki ulaştığımız önemli sayılar ve kurallara uymamız sonucu yeniden kapanma ve yasaklamalar olmazsa bahar mevsimini tüm güzellikleri ile yaşayacağız.

Hazar Gölü'nü Unutmayalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baharın ardı yaz ve insanların serin sulara koştuğu mevsim. Bizden  çok komşu illerin sakinlerinin tadını çıkardığı Hazar Gölü, turizm zenginliklerimizin başında gelmekle birlikte temizliği ile her zaman tartışma konusu oldu.

2002 yılında mavi bayrakla ödüllendirilen ancak o tarihten sonra sudaki kirlilik oranı sebebiyle bu ödülün geri alındığını biliyoruz. 

Sivrice ilçesi, göl çevresindeki kamu kurum tesisleri ile yazlıkların kanalizasyon suları ile kirlenen gölün, bu sorundan arındırılması amacıyla yapılan arıtma tesisinin çok verimli çalışmadığı ve bu sebeple gölün sicilinin hala bozuk olduğu gibi bir kanaat kamuoyunda hâkim ve iddialar var.

Bu kanaati güçlendirecek somut görüntüleri de zaman zaman sosyal medya ve basın organlarında gördük geçmişte.

Yaza merhaba demeye ve motorları maviliklere sürmeye çok zamanımız kalmadı. Hazar Gölü ve çevresinin şimdiden ele alınması ve ciddi adımlar atılması gerekiyor. 

Başka il ve ülkelerde olsa cennet haline getirilecek ve değerlendirilecek bu nimetin kıymetini bilmek ve çalışmalar başlamak için geç kalmayalım.

Şehrin kurtuluşunu turizmde gören Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın bu konuda da hassas olduğunu ve adımlar atacağını biliyor ve kendisine şimdiden teşekkür ediyoruz.