Hastaların Grev Mağduriyeti

Pandemi döneminde kamuoyunun büyük destek verip özverilerinden dolayı alkışladığı hekimlerimiz, Sağlık Bakanlığı'ndan beklediği ek zammı alamayınca Hekim-Sen ve Türk Tabipler Birliği'nin çağrısı üzerine grev yaptı. Grevden habersiz Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ndeki randevusuna gelen hastalar mağduriyet yaşadı.

Hastaların Grev Mağduriyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başarılı  hizmetleri, bölgemizde önemli bir sağlık merkezi, ilk kez yapılan önemli ameliyatları ve şehre kazandırdıkları ile her zaman gurur duyduğumuz ve bu yönüyle gündem olan Fethi Sekin Şehir Hastanesi, bu kez de doktorların grevleri sonucu polikliniklerin hasta kabul etmemesi ile gündem oldu.

SENDİKA VE TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ ÇAĞRI YAPMIŞ
Yeni kurulan ve HEKİM-SEN sendikası ile terör örgütleriyle organik bağı bulunduğu iddiaları nedeniyle  MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından "ihanet oluşumu" olarak adlandırılan ve kapatılması istenen Türkiye Tabipler Birliği’nin grev çağrısı ile Türkiye genelinde sağlık çalışanları iş bıraktı. 

Haber

TEPKİ SAĞLIK BAKANI KOCA’YA, ZULÜM HASTALARA
Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının özlük haklarında yapılan iyileştirmelere ilave olarak, geçtiğimiz günlerde doktorlara 2 bin 500 ila 5 bin TL arasında maaş zammı ve özlük haklarında iyileşme müjdesi bizzat sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından verilmişti.

Bakan Koca'nın bu açıklaması hekimler cephesinde memnuniyetle karşılanırken TBMM'de bütçe görüşmelerinin devam etmesi ve alınan zam kararlarının daha kapsamlı ve geniş kesimleri de içine alacak hale getirilmesi için düzenleme, Genel Kurul'dan komisyona geri çekilmişti.

Haber

ZAM YOKSA HASTA BAKMAK DA YOK
Doktorlar özelinde yapılması planlanan ancak daha geniş kapsamlı olarak hazırlanıp gönderilmesi planlanan tasarının genel kurul gündeminden geri çekilmesi üzerine; Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası ve Türk Tabipleri Birliği grev çağrısı yapmıştı.

Çağrıda sadece 17 Şubat 2022 Perşembe gününü kapsayan grev, bu süreyi de aşarak 18 Şubat 2022 Cuma gününü de içine alacak şekilde iki güne çıkartıldı.
HEKİM-SEN ve Türk Tabipler Birliğinin grev çağrısına  kulak veren Elazığ Fethi Sekin Hastanesindeki birçok hekim de  iki gün iş bıraktı. 

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU
Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görev yapan hekimlerin önemli bir bölümün de grev yapıp iki gün iş bırakınca, grevden ve iş bırakmadan habersiz olan randevulu hastalar büyük bir şok yaşadılar.

Muayene olmak için polikliniklere yönelen hastalar, görevlilerin “doktorlar greve gitti bugün muayene yok” cümlesini duyunca sağlık gibi önemli bir alanda yapılan bu grevin anlamsız ve gereksiz olduğunu dile getirerek tepkilerini ortaya koydular.

ACİL DIŞINDAKİ BİRİMLER HİZMET VERMEDİ
Fethi Sekin Şehir Hastanesinde iki gün süresince sadece acil servislerde hizmet verilirken, diğer tüm birimlerde hizmet verilemedi. Acil bölümüne gelen birçok hastaya ise pazartesi gününden sonra polikliniklerden randevu alınması tavsiyesinde bulunuldu.

GREV YERİNE EYLEM YAPILMALIYDI
Doktorların, bekledikleri özlük haklarını Sağlık Bakanlığı’ndan alamamaları sonucu iki gün iş bırakma eylemi yapmalarının meslek sorumluluğu  ve vicdani bir yönü bulunmadığına dikkat çeken vatandaşlar, insan sağlığı gibi önemli bir konunun, hele hele durumun tarafı olmayan vatandaşları mağdur edecek şekilde grev yapıp hasta bakmamak yerine, öğlen arası ya da mesai sonu yapılacak geniş katılımlı bir protesto eylemiyle ilgili makamlara mesajın etkili bir şekilde verileceğini dile getirdiler.