Harput, Turizm Merkezi Oluyor

Harput'un Elazığ Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetler ile tarihi misyonuna geri döndüğünü ve cazibe merkezi olduğunu ifade eden Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, Elazığ Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

Harput, Turizm Merkezi Oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Muhtar Demirpolat,“ Tarihi kimliğiyle önemli bir turizm potansiyeline sahip Harput’a son yıllarda önemli hizmetler yapılıyor. Özellikle tarihi dokusuna uygun yapılan hizmetler ve restorasyon çalışmaları Harput’u daha da geliştirdi ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.”dedi.

Harput, Turizm Merkezi Oluyor

ŞAHİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Elazığ’a ait değerlerin ortaya çıkarılmasına  katkılarından dolayı Başkan Şerifoğulları’na teşekkür eden Demirpolat; “Harput’suz bir Elazığ düşünülemez. Bizler, Elazığ ve Harputlular, Harput’u sevenler, çok güzel değer verecektir. Bu doğrultuda gastronomi ve Kürsübaşı Müzesinin yanında tarihi yerlerin restorasyonları farklı bir kimlik kazandırdı Harput’a. Harput’un altı da üstü de çok kıymetlidir. O yüzden Harput’u sevelim ve hak ettiği yere getirmek için sadece belediyemiz değil bütün kurumlarımız ile hizmet etmeye devam edelim.” şeklinde konuştu.

HARPUT TURİZM MERKEZİ OLUYOR 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın hayata geçirdiği hizmetler neticesinde Harput'un canlandığını ve özellikle yaz aylarında akşam saatleri ve hafta sonlarında günlük 20 bin aracın giriş-çıkış yaptığını ifade eden Muhtar Demirpolat,“ Harput’un şehrimizin tek turizm markası ve tek değeri olduğu gerçeğini bilen ve bu konuda önemli çalışmalar yapan Başkan Şerifoğulları, Harput’u her karış toprağı ve her bir fiziki avantajları ile değerlendirecek projeleri için de kolları sıvadı ve önemli hizmetleri hayata geçirdi. Yapılan çalışmaları gördükçe mutlu oluyoruz. İnşallah bu çalışmaların hepsi tamamlandığında Harput, sadece ilimizin değil bölgemizin turizm merkezi olacaktır.” dedi. 

Harput, Turizm Merkezi Oluyor
 

MİSAFİRLERİMİZ MUTLU OLDU VE TEŞEKKÜR ETTİ 

Muhtar Demirpolat,“ Dört bin yıllık köklü geçmişini bağrında yaşatan, tarihi kimliğiyle güçlü turizm potansiyeline sahip olan ve bu birikimiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne adını yazdıran tarih ve medeniyetler merkezi Harput, yepyeni bir simgeye kavuşmuştu. Cam seyir terası Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda ise komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirilmişti. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazandı. Yaz aylarında binlerce vatandaşımız seyir terasını ziyaret etti ve emeği geçenlere teşekkür etti.”dedi. 


Harput, Turizm Merkezi Oluyor

BASIN MÜZESİ HARPUT’A AYRI BİR DEĞER KATTI 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ çerçevesinde hayat geçirdiği Elazığ Basın Müzesi ile ilgilide açıklama yapan Muhtar Demirpolat,“ 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağır Müftü Konağı, Basın Müzesine dönüştürüldü. Elazığ Belediyemiz tarafından yapıldı ve açılışı gerçekleşti. Gerçekten konağımız çok güzel bir görüntüye kavuştu. Basınımız bizim için kıymetli. Böyle müzenin Harput’ta yapılması bizi ayrıca mutlu etti. İnşallah Harput’a gelen misafirlerimiz hem Harput’un manevi güzelliğini hem de basınımızın geçmişini görecek ve bilgi sahibi olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Harput, Turizm Merkezi Oluyor

RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ 

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat,“Elazığ Belediyesi yaz sezonu ile birlikte Hoca Hamamı’nda oldukça güzel bir çalışma başlatmıştı. Bu çalışmalarda da sona gelindi. Başka çalışmalar da yapılıyor. Önümüzdeki yaz ayında inşallah bütün çalışmalar bitecek ve Harput misafirlerini ağırlayacak.” dedi.