Hani Temizlenmişti?

Hazar gölü ve çevresinin temiz tutulmasıyla ilgili hassasiyetimizden kaynaklı çok sayıda haber yapmıştık. Geçtiğimiz hafta da İl Özel İdaresi ekiplerinin bu turistik bölgemizde çok sayıda araç ve elemanla çevre temizliği yapmalarını takdir etmiştik.

Hani Temizlenmişti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl yöneticileri ve siyasilerin telkinleriyle ve geç de olsa yapılan bu temizlik çalışmasının ardından  Elazığ Kamp Kulübüne üye gençler, çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Hazar Gölü kıyısında çevre temizliği yaptılar.

Haberin görseline baktığımızda daha birkaç gün önce bu bölgede yapılan temizlik çalışmasından sonra kısa sürede oluşmayacak derecede yüklü atıklar görülüyor.

Bu resimlere bakıldığında ister istemez “hani temizlenmişti?” sorusu aklımıza geliyor. Birkaç gün içinde bu kadar çöp ve atık birikmeyeceğine göre belli ki önceki temizlik biraz göstermelik, biraz medyatik yapılmış.

Çevre ve doğal güzelliklerimiz öylesine zenginlikler ve kıymeti bilinmesi gereken değerlerimiz ki bunun resmi talimatlarla yapılması ve sürdürülebilir olması bu bürokratlar ve yöneticilerle mümkün değil.

Adamların hizmet, çevre ve halka hizmet gibi bir dertleri yok. Tek amaçları;  bir üst derece amirlerini  memnun, siyasileri mutlu etmek. Adamlar sadece ve sadece bu iki kesim için çalışır ve onların gözüne girdikleri ölçüde kendilerini başarılı sanırlar. Halkmış, çevreymiş, hizmetmiş hak getire…