Halkbank Elazığ Dahil 11 İlde Kredi Ödemelerini Erteledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yaraların sarılması için Tüm Türkiye seferberlik ilan etmiş durumda.

Halkbank Elazığ Dahil 11 İlde Kredi Ödemelerini Erteledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat tarihinde 9 saat arayla tarihte eşi benzeri görülmemiş iki büyük depremle sarsılan 11 ilde, yaraların sarılması amacıyla adeta seferberlik ilan edilmiş durumda.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 6'lık depremler sonucunda on binlerce vatandaş hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı. 

Aynı zamanda depremler nedeniyle 11 ilin ekonomisinde de ciddi kayıplar yaşandı. Binlerce iş yeri yıkıldı ve on binlerce insan işsiz kaldı. Depremler doğal olarak esnafları da etkiledi.

Halkbank Elazığ Dahil 11 İlde Kredi Ödemelerini Erteledi

HALKBANK'TAN ÖNEMLİ DESTEK

Yaraların sarılması amacıyla da tüm Türkiye adeta seferberlik ilan etti. Bu doğrultuda bir kamu bankası olan HALKBANK'tan esnafa önemli bir destek geldi. Banka, yaptığı duyuruyla depremden etkilenen Elazığ dahil toplam 11 ilde bankadan kullanılan Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli kredilerin ödemelerinin, 6 ay süreyle faiz bir şekilde ertelendiğini açıkladı.

BAŞVURU ŞARTI ARANMAYACAK

HALKBANK tarafından yapılan açıklamada: "Depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanaatkarlarımızın, bankamızdan 05/02/2023 ve öncesi tarihlerde kullanmış oldukları Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredileri, başvuru şartı aranmaksızın, 6 ay süre ile faizsiz olarak ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi.

DİĞER BANKALAR DA AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERMELİ

Yaşanan depremler neticesinde ağır bir darbe alan esnaf ve sanaatkarlar özellikle kredi ödemeleri konusunda kara kara düşünüyor. Vatandaşlar, HALKBANK gibi diğer kamu bankalarından ve özel bankalardan aynı duyarlılığı göstermesini bekliyor.