Hakimiyet Önermişti 

Hakimiyet olarak gazetecilikle birlikte özellikle sosyal ve siyasal konularda ortaya koyduğumuz görüş, öngörü ve tekliflerin sıklıkla iktidar tarafından dikkate alınıp bu yönde politikalar üretildiğine dair sayısız örnekler var önümüzde.

Hakimiyet Önermişti 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimleri öncesi Millet ittifakının 6 lider, 2 belediye başkanı, HDP, FETÖ, ABD ve Avrupa’daki Türkiye düşmanlarının desteğiyle oluşturulan ve tek amacı Erdoğan’ı devirmek olan bir ittifak olduğunu dile getirmiş, buna karşın Cumhur ittifakının da bu bloklaşmaya karşın güçlendirilmesi ve YRP ile HÜDA-PAR’ın da ittifaka dahil edilmesine dair önerimizi 8 Mart tarihinde “Cumhur Büyür mü?” yazımızda bakın nasıl dile getirmiştik. https://www.elazighakimiyethaber.com/cumhur-buyur-mu/82330/

“Bu gündemle birlikte iki liderin Cumhur İttifakını genişletme gibi bir gündemlerinin de olması gerekiyor. Millet İttifakının 8’i resmi bir de gayri resmi ortağına ilaveten Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin de katılması an meselesiyle Cumhur İttifakının YRP ve HÜDAPAR gibi önemli bir tabanı olan partilerle görüşme adımlarını başlatmamış olmaları ciddi bir eksiklik.

Cumhur İttifakının bir önemli eksikliği ise oy kaybetmesine sebep olan konuşlarda hala herhangi bir adım atamamakla birlikte atma emaresi göstermemesi. 

Bu seçim hamasetin ve duygusallığın seçimi olmayacak. Saflar çok net ve taraflar oldukça bilenmiş durumda. “onlardan bir şey çıkmaz” cümlesine sığınıp rakibi küçümsemek, yenilgiyi kabul etmektir. Bu seçimler parti fanatizminin ve bağlamlılığının seçimleri de değil. Kim halkın gönlüne girebilirse, kim halkın beklentilerine karşılık verebilirse seçimin galibi olur.

Millet ittifakının Mevlana meşrepliğine karşın Cumhurun hala 3’e demir atması ve büyümeyi düşünmemesi hem sayısal hem de psikolojik olarak seçmeni etkileyen ve rüzgârın karşı tarafa geçmesini sağlayan bir etken olur ki bunun sandığa yansıması şok etkisi yaratabilir. Hem de ilk turda…”

Bu yazımızın ardından Cumhur İttfakı’nın genişlemesine yönelik adımlar atıldı ve önce HÜDA-PAR, ardından da Yeniden Refah Partisi ile görüşmelere başlandı. ANAP ve DSP’nin de ittifakta yer alma girişimleri var ama YRP ve Hüda-Par seçimlerin sonuçlarına etki edecek iki önemli parti ve misyonu temsil ediyor.

Görünen o ki 14 Mayıs seçimleri, HDP’nin de tarafını seçmesiyle de görülüyor ki iki kişi arasında yaşanacak ve sonucu sadece ülkeyi yönetmeyle sınırlı kalacak bir seçim değil. Bu seçim Türkiye’nin seçimi, Ülkenin rotasının belirleneceği bir seçim.

Millet ittifakını oluşturan bazı siyasi liderlerin aslında tek amacı biriken hırs ve kinlerinin dinmesi ve uzun süreden beri ayrı kaldıkları makamlara oturmak olsa da sonuçları itibarıyla olay bundan çok daha büyük sonuçlar doğuracak bir seçim.