Cumhur Büyür mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart'ta Meclis'i feshedip, Türkiye'yi 14 Mayıs'ta seçime götürecek.

Cumhur Büyür mü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP özellikle deprem bölgesine ağırlık vererek tüm ülkeyi kuşatıcı bir seçim çalışması gerçekleştirmeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle görüştü. İki liderin gündeminde, siyasetin öne çıkan başlıkları ve seçim süreci yer aldı.
Görüşmede seçim sürecinin nasıl yürütüleceği, milletvekili listeleri gibi seçime yönelik adımlar konuşuldu. Ayrıca görüşmede deprem bölgesinde yapılan çalışmalar, ekonomik gelişmeler ve dış politika da ele alındı.

Bu gündemle birlikte iki liderin Cumhur İttifakını genişletme gibi bir gündemlerinin de olması gerekiyor. Millet İttifakının 8’i resmi bir de gayri resmi ortağına ilaveten Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin de katılması an meselesiyle Cumhur İttifakının YRP ve HÜDAPAR gibi önemli bir tabanı olan partilerle görüşme adımlarını başlatmamış olmaları ciddi bir eksiklik.

Cumhur İttifakının bir önemli eksikliği ise oy kaybetmesine sebep olan konularda hala herhangi bir adım atamamakla birlikte atma emaresi göstermemesi. 
Bu seçim hamasetin ve duygusallığın seçimi olmayacak. Saflar çok net ve taraflar oldukça bilenmiş durumda. “onlardan bir şey çıkmaz” cümlesine sığınıp rakibi küçümsemek, yenilgiyi kabul etmektir. Bu seçimler parti fanatizminin ve bağlamlılığının seçimleri de değil. Kim halkın gönlüne girebilirse, kim halkın beklentilerine karşılık verebilirse seçimin galibi olur.

Millet ittifakının Mevlana meşrepliğine karşın Cumhurun hala 3’e demir atması ve büyümeyi düşünmemesi hem sayısal hem de psikolojik olarak seçmeni etkileyen ve rüzgârın karşı tarafa geçmesini sağlayan bir etken olur ki bunun sandığa yansıması şok etkisi yaratabilir. Hem de ilk turda…