HAKİMİYET FARKI

Başlıktaki ifadeyi kullanmayı çok da isteyerek kullanmıyoruz ama bir gerçeği de ifade etmekten geri durmak istemeyiz. Hakimiyet olarak farklı bir yayın çizgimiz ve editoryal bakışımızın olduğunu okurlarımız bilir ve zaman zaman yorumlarıyla da takdir ederler.

HAKİMİYET FARKI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet şehrimizdeki siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel meselelere farklı bakmış ve hep farklı bir pencereden yorumlamış, olabilecekler konusunda önceden haber veren ve çoğu zaman da ön alan yazılar kaleme almıştır.

Şehrin meseleleri kadar ülkede gündem olan konular hakkında da zaman zaman görüşlerimizi bu köşeden yazıp yorumlarımızı dile getiriyoruz.

Geçtiğimiz günlerde “Valililer Kararnamesi Yolda” diye bir yazı kaleme almış ve ilimizdeki başarılı çalışmalarıyla halkın takdirini kazanmış Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın bir büyük şehre vali olarak atanacağını ifade etmiştik. Yine aynı yazımızda pandemi sürecindeki başarısız süreç yönetimi sebebiyle vaka sayısının  çok olması sebebiyle büyükşehir olmamasına rağmen aylarca hafta sonu yasağı uygulanan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın da merkeze çekileceğini ifade etmiştik.

Aradan 10 gün geçmeden valiler kararnamesi yayınlandı ve söylediklerimiz aynıyla vaki gerçekleşti.

Gazetecilik biraz da koku alma ve önsezileri güçlü olma halidir. Tabi bunu destekleyecek ve bilgi akışını sağlayacak özel haber kaynaklarınızın da güçlü ve kulakları delik olması lazım.

Güncel bir önsezimiz de şudur ki yakın zamanda Elazığ siyasetinde herhangi bir değişim ve gelişim  olmayacaktır. Birçokları çok senaryolar üretse de Elazığ’ın siyasi dengelerinde şimdilik bir yeni yüz çıkmayacak karşımıza.

Sırada kabine revizyonu var. Yeni kabine için de çalışmalar devam ediyor. Çok geçmez bunu da hep birlikte görürüz.