Boykot Yerine Alternatif

Ülkemizde Filistin-İsrail savaşı nedeniyle başlayan ve gün geçtikçe hızını, şiddetini artıran boykotlar kapsamında Starbucks şubelerine gidilmemesine dair basın açıklamaları yapılmıştı.

Boykot Yerine Alternatif
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde bu zincire ait şubelere yönelik bazı saldırılar olmuş ve zarar verilmişti. İlimizde bir AVM’de bulunan Starbucks şubesinde de geçen gece şüpheli bir yangın olmuş ve kamuoyunda saldırı yapıldı iddiaları yer almıştı. 

Filistin konusundaki duyarlılık ve ekonomik boykot çok doğru ve mutlaka yapılması gereken bir tepkidir ama bu katliama destek verdiği iddia edilen firmaların şubelerine yapılan saldırılar çok doğru değil. Bu firmalara yönelik en önemli tepki boykot ederek gitmemektir. Ancak bu zincir kafenin her önünden geçtiğimizde bırakın tüm masaların dolu olmasını ayakta bekleyen çok sayıda gencimizi görüyoruz.  Bu gençlerin bir bölümü farklı illerden üniversite öğrencisi olmakla birlikte büyük çoğunluğu Elazığlı gençler. Kimse ucuz kahramanlık yapmasın ve ilkeli olma moduna girmesin. Mutlaka bu konularda hassas olan ve maiyetindekileri uyaran ve onlara yasak koyan hemşerilerimiz vardır ama demek ki çoğumuzda bu hassasiyet yok.  Bu konuda gençleri de suçlamıyoruz. Demek ki bu kafe işini iyi yapıyor, konsepti güzel, kahveleri lezzetli ya da fiyatları makul. Artık bunlar ya da hangi gerekçe ile olursa olsun adamlar müşteri kazanmayı seviyor.  

Bu durumda bizlere düşen en az  Starbucks  kadar ilgi görebilen ve müşteri memnuniyetini yakalayan kafe zincirleri oluşturmak. Burada suç ve suçlu aranacaksa öncelikle böyle bir müessese  oluşturamayan bizleriz, hepimiziz. Yazıya daha cumartesi günü bir arkadaşımın dile getirdiği benzer bir sitemiyle son verelim. 

Daha önce yine alternatif olmadığı için boykot listesinde olan bir diş macunu alan arkadaşımız, diş macunu bitmek üzere olduğunu ancak yerli bir diş macunu bulamadığını sitemle söylemişti. Yerli bir diş macunununuz bile yokken, kafe yakıp yıkmakla zaman öldüreceğimize alternatif ürün ve markalara yoğunlaşmalıyız. Yerli otomobilde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan yine birkaç baba yiğidi göreve çağırsa kötü mü olur?