Güveniyoruz…

Hakimiyet Gazetesi olarak, 24 Ocak depremi  sonrası ağır hasarlı resmi kurum ve vatandaşların evlerinin yıkımında uygulanan yasa, mevzuat, ihale şekli ve yöntemi konusundaki hassasiyetimizi biliyorsunuz.

Güveniyoruz…

Geçmişte usulsüz olarak herhangi bir resmi işlem yapılmaksızın dağıtılan ihalelerin komisyon karşılığında üçüncü kişilere taşere edildiğine dair birçok haber yaptık ve bunların da takipçisi olduk. Yaşanan bu süreç,  ilimiz valisinin görevden alınmasına kadar uzanan bir sonucu getirdiğini de halkımız biliyor.

Bu konudaki hassasiyetimizi bilen hemşerilerimiz, geçtiğimiz salı günü haber merkezimizi arayarak, eski SSK hastanesi diye bilinen Harput Devlet Hastanesinin yıkım işini, herhangi bir ihale ilanı yapılmadan Doğru’dan Temin Yöntemiyle bir isme ihale edildiğine dair duyumları olduğunu belirttiler.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar, sorumlu ve duyarlı gazetecilik anlayışı ile bu duyum ve ihbarın sıhhat derecesini öğrenmek amacıyla, İl Özel İdaresinden önemli  bir yetkili ile görüştü. Yetkili, böyle bir ihalenin söz konusu olmadığını, bu binanın yıkımıyla ilgili, ilgili kurumlardan İl Özel İdaresine herhangi bir resmi talep ve yazı gelmediğini, geldiği takdirde ise Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın kesin ve kati talimatı gereği “hurda karşılığı yıkım işi” olarak ve açık ihale ile ihale edileceğini ifade etti. Bizler de bu samimi ifadeden sonra herhangi bir haber yapma gereği duymadık.

Bizler, kamu görevlilerinin bu beyanlarını esas alıyor, kendilerine güveniyor ve geçmişte yaşanan onca toz-dumana, usulsüzlük iddiaları ve görevden alınmaların yaşandığı bu şehirde, açık ihale ile yapılmayan bir ihalenin olabilme ihtimalini dahi düşünemiyoruz, nokta…