Gürkan: 'Malatya'nın her noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı Gündüzbey Mahallesini ziyaret ederek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Gürkan: 'Malatya'nın her noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı Gündüzbey Mahallesini ziyaret ederek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet Gündüzbey Mahalle sakinleri tarafından davullar ve Allah için kurban kesilerek karşılandı.

Hizmetlerden dolayı teşekkür eden Gündüzbey Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şahintürk, “15 yıldır yapılmayan, çile çektiğimiz ve Gündüzbey’e yakışmayan bir caddemiz vardı MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu çalışması yapıldığı zaman Başkanımız gelerek yolumuzun durumunu gördü ve altı ay gibi bir sürede Gündüzbey Mahallemize yakışır bir yol yapıldı. Başkanımıza ve çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Hakan Demir de, “Mahallemizde ilk olarak altyapı çalışmaları tamamlandı. Akabinde çok yıpranmış olan kilit taşlarını kaldırarak alt zemin güçlendirilerek finişerli asfalt serimi yapıldı. Çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise “Gündüzbey Mahallemizde altyapı çalışmalarını tamamladık. Buradaki en önemli projemiz aslında batı kolektörü. Kayaları kırarak çok zor bir çalışma gerçekleştirmekteyiz. İnşallah çalışmalarımız sonucunda Beylerderesi havzasına atık su karışmayacak. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak hizmete sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Atık sular akarsulara karışmayacak”

Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Gürkan, “Misafirperverliğiniz, kadirşinaslığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Malatya genelinde yapılan bütün hizmetlerde Büyükşehir Belediyesi yoğun bir çaba ve gayret göstermektedir. Göreve geldiğimiz zaman ilk iş olarak şehirdeki atık suların arıtılmadan akar sularımıza karışmasının önüne geçmek olduğunu ifade etmiştik. Bu çerçevede fedakar bir çalışma sergileyerek bütün ilçelerimize arıtma tesislerinin yapımına başladık. Mevcut arıtma tesisinin ise rehabilitasyonunu yaptık. Doğu kolektörü başlatılmıştı onun tamamladık. Çevre yerleşim birimlerini Doğu Kolektörüne bağlayarak Bulgurlu Deresine atık suların akmasını önledik. Beylerderesi’ne akan, deşarj edilen atık suların biran evvel önüne geçilmesi gerekiyordu. Batı Kolektörünün de ihalesini yaparak çalışmalara başladık. Çok zor şartlarda kayalar kırılarak, kayalar delinerek çalışmalar yürütülüyor. İnşallah yıl sonuna kadar herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Batı Kolektörü çalışmaları da tamamlanarak akar sularımıza, temiz sularımıza atık su karışmasının önüne geçmiş olacağız.

Gündüzbey Mahallemizin çok eski olan altyapısı tamamen yenilendi ve asfalt çalışmaları da tamamlandı. Gündüzbey Mahallemizi ziyaretimizde mahalle muhtarımız trafik güvenliği açısından sıkıntı yaşadıkları yollarla ilgili tarafımıza iletmiş olduğu yolla ilgili olarak da altyapı çalışmaları tamamlanarak asfaltı yapıldı. Ayrıca Malatya’nın içme suyu ihtiyacını sağlayan Kaptaja ek olarak ikinci kaptajı faaliyete geçirdik. İnşallah en kısa sürede üçüncü kaptajı da faaliyete geçirerek yaklaşık olarak her iki kaptajdan 1500 m3/s su Malatya’ya kazandırılmış olacak” dedi.

“Çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmekte

Gürkan ayrıca Malatya’da yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında da bilgiler aktararak, Malatya’nın tek arterli yol ağından kurtarılarak Anayurt Bulvarı, Danişmentgazi Bulvarı ve Alp Er Tunga Bulvarının yapıldığını belirtti.

Gürkan, “Kuzey ve Güney Kuşak yollarında da çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet tarihinde Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediyedir. Altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel hizmetler, çevre düzenlemeleri, dört milyon metrekare yeşil alan yapıyoruz. Hizmetlerin Malatya’ya gelmesinde ekonomik anlamda hiçbir engelle karşılaşmıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Malatya’ya özel bir hassasiyet gösteriyor. Cumhurbaşkanımız diyor ki ‘Malatya’nın talepleri bizim talebimizdir’ ilgili bakanlara ve bürokratlara. Bütün taleplerimiz karşılandı. Gece gündüz demeden bütün ekibimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya’nın her noktasında şantiyelerimiz bulunmakta. Her zaman bizlere destek veren muhtarlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini takdirle karşılıyoruz”

Büyükşehir Belediyesinin Malatya’nın genelinde hizmet ürettiğini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Gündüzbey Malatya’nın önemli merkezlerinden biri. Gündüzbey ve Yeşilyut’un gelişmesi Malatya’nın sayfiye yeri olarak konumlandırılması ve hizmet anlamında da cazibeli hale gelmesi ile mümkün. Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldikten sonra özellikle Batı Kolektörünün yapımı noktasındaki çalışmaları çok önemli. Atık suların derelere deşarj edilmeden arıtma tesislerine taşınması önemli. Ayrıca yine altyapı ile ilgili yapılan çalışmalar bu bölgenin kıymetini artırması bakımından gerçekten önemli yatırımlar. Bugünde çok güzel yapıldı, bu yol özellikle Gündüzbey’in Malatya ile bağlantısı noktası daha konforlu hale geldi. Malatya her gecen gün büyüyor, gelişiyor ve değişiyor. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerin ne kadar değerli olduğunu görmekteyiz. Büyükşehir Belediyemiz Malatya’nın her noktasında şantiyeler açarak Malatya’ya büyük hizmetler üretmekte. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını takdirle karşılıyor, hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gündazbey esnafı ve vatandaşlarla da bir araya gelen Gürkan ile beraberindeki heyet, esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek esnaflara hayırlı kazançlar temennisinde bulundular.