Gündem Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşeceğine dair rakamlar vermesi ve bunun asla tutmaması, 'gözlerimdeki ışıltıya bakın' gibi beyanlarıyla çok eleştiri alınca muhtemelen Erdoğan tarafından 'sus' talimatı gereği uzun süreden beri gündemde yoktu.

Gündem Nebati
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir törene geç kalıp, ön safta durup kameralara poz vermek amacıyla bakanları omuzlayarak öne çıkmasıyla bir kez daha gündeme gelmişti.

Bu tablonun komedi programlarındaki skeçlerin konu olmasının ardından İyi  Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de gündemine geldi.

Akşener, Nebati’nin yaptığı hareketi taklit ederek eleştirdi.

Nebati de bu açıklamaya bozulmuş olacak ki kendisine yönelik olarak partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sosyal medya platformu Twitter'dan yanıt verdi.

Bakan Nebati "Anlaşılan, siz hırslarınız uğrunda, her yol mübah anlayışıyla ilerlerken, partinizde yaşanan kopuş ve istifaların çıkardığı gürültüyü bastırabilmek için ucuz benzetmeler, çarpıtma ve iftiralardan medet uman bir konumdasınız. Çok net ifade edeyim: Gerçekleri eğip bükerek kendi eğrilerinizi düzeltebileceğinizi sanıyorsanız kesinlikle büyük bir yanılgı içindesiniz" ifadesini kullanmış.

Kullanmış da ne demiş!. Yahu sayın Nebati, o hareketinle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ve birçok bakanın bir an durup sana anlamlı bir bakış attığını hatta orada bulunan herkesin kınadığını bile bile, Güldür Güldür  programına malzeme olmuş ve 85 milyon insanın tepkisini aldığını göre göre sen ne diyorsun Allah aşkına. 

Yaptığın hareket nerde senin cevabın nerde?  Akşener sana devlet adamına yakışmayacak bir hareketten söz ediyor, sen ona “ya partindeki istifalar” diyorsun.  Ve bu halinle de selin vurduğu Şanlıurfa’dan aday olmayı düşünüyorsun.

Bizce siz, siyaseti de ekonomiyi de bırakın, “Kamoyunda nasıl öne çıkılır” dersleri veren bir kişisel eğitim kursları verin. İnanın çok başarılı olursun.Hem de tümü Ak Parti’den. Zira bazıları da bugünlerde senin gibi öne çıkmanın mücadelesini veriyor.Yardımcı ol biraz…