MHP'nin Yükselişi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerine ortak liste ile değil kendi logoları ile tek  başına gireceklerini açıkladı.

MHP'nin Yükselişi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylardan beri konuşulan ortak liste meselesi de bu açıklamayla gündemden düşmüş oldu.

Birçok anketlerde baraj altında gibi gösterilen MHP’nin  son gelişmeler ve Ak Parti listelerinin açıklanmasından sonra oyunun daha da çok artacağı  ifade ediliyor.

Öncelikle MHP’den ayrılanların kurduğu İyi Parti’de ciddi bir rahatsızlık olduğu sıklıkla dile getiriliyordu. 6’lı masanın özerklik sözü de dahil HDP’ye verdiği tavizlerden rahatsızlık duyan bir kesimin sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu bu tepkiyi somut bir eyleme taşıyarak istifa etti.

Bu hassasiyeti taşıyan İyi Parti seçmeninin MHP’ye yönelmenin dışında oy verebileceği bir parti yok.

MHP’yi 14 Mayıs seçimlerinde güçlü kılacak en önemli etkenlerden biri de Ak Parti’nin listeleri olacak.

Ak Partinin bazı yanlışları ve 9 Nisan’da yayınlanacak milletvekili listesine olan muhtemel tepki oyları ittifak üyesi olarak MHP’ye gidebilir. 

Bu tip seçmenler  Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oyunu verecek ama hem genel merkeze tepkisini hem de Erdoğan’a iyi liste yapmadığı yönündeki uyarısını, MHP’ye oy vererek gösterecek.

Millet ittifakının PKK ve Fetö’ye yönelik tavizleri, İyi Parti ve Ak Partideki küskünlerin tek adresi olan MHP; birçok ilde sürpriz sonuçlar elde ederse şaşırmamak gerek.