Gündem Bu mu?

Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanan bir atama ve ardından yapılan teşekkür paylaşımı çok konuşuldu.

Gündem Bu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevini yürüten Ali Sait Çeçen'in yerine Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü vekâleten yürüten Aydın Polat atanmıştı.

Bu haberle birlikle doğal olarak şehirde bir tepki oluştu, teşekkür mesajı sonrası vekillerin atamadan haberdar olmadığına dair yorumlar yapıldı.
İlk bakışta yapılan yorum ve eleştirilerin haklılık payı da vardı ve doğaldı.

Oysa olayın aslı farklıydı ve görevden alınan kimse yoktu.  Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü vekâleten yürüten Aydın Polat, Elazığ İl müdürlüğü görevine asaleten atanmıştı. 

Aydın Polat resmiyette her ne kadar Elazığ’a atanmış olsa da yeni bir görevlendirmeyle Bingöl’deki görevine devam edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Elazığ İl Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten Ali Sait Çeçen, bu görevini yürütmeye devam etmekle birlikte kendisinin de asaleten münhal bulunan bir il müdürlüğüne atanması amacıyla Bakanlık yetkililerinin çalışma yürüttüğüne dair bilgilere ulaştık.

Yapılan atamalarla mevcut görevlerde herhangi bir değişim yaşanmayan, Bakanlığın kendi iç atama ve yapılanması üzerinden siyasilere yüklenmek, daha çok Bingöl’ü ilgilendiren bu atama sebebiyle bu ilin milletvekillerine teşekkürden hareketle eleştiri yapmak bilgi eksikliğinden kaynaklı bir durum olsa gerek.
Bu atamayı siyasi malzeme yapma, ilimizin asaleten atanma zemini olarak kullanılan bir şehir olarak görmek, doğru bir yorum ve yaklaşım değil. Kamu kurumlarının münhal bulunan bir il müdürlüğüne atama yapılması ve bunun ardından yeni görevlendirilmeler yapılması öteden beri yapılagelen bürokratik bir teamüldür.

Bu uygulamaların yapıldığı iller, ötelenen ya da basamak olarak kullanılan iller değildir.

Yapılan bu atama ile bir hemşerimiz Elazığ İl Müdürlüğüne atanmış ancak Bingöl ilinde görevlendirilmiştir. İlimizde bu kurumda görev yapan mevcut il müdürü için de asaleten atama yapılması ile ilgili yine aynı kurum tarafından çalışma yapılmaktadır. Ve bu çalışmalarda ilimizde bu kurumun hizmetlerini aksatacak, yönetici değişiminden kaynaklı hiçbir mağduriyet oluşmadığı için siyasilerin de görüşlerinin alınmasına gerek kalmamıştır.

İlgili Müdürlük ve görevinin başında olan Müdürümüz Ali Sait Çeçen, başarıyla yürüttüğü hizmetlerini aynen devam ettirmekte ve başarılarına başarı eklemektedir. Ve bu başarılar,  kısa bir süre sonra asaletinin verilmesiyle taçlanacaktır.  

Keşke şehrin tek problemi bu olsa. Oysa çok daha önemli problemlerin yaşandığı bir şehir Elazığ.