HDP'nin İkinci Tur Hesabı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi bu kapsamda partilerin çalışmaları da hız kazanırken, muhalefet kanadında ise aday belirsizliği sürüyor.

HDP'nin İkinci Tur Hesabı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürekli  bir araya gelen 6'lı masa liderleri, son olarak 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelecek.

6’lı Masa 13 Şubat’a odaklanırken gözler üçüncü ittifak olan Emek ve Özgürlük İttifakı'na çevrildi.

Aday belirsizliğine ilişkin açıklama, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan geldi ve adaylarını Millet İttifakı'ndan önce açıklayacaklarını belirterek, "13 Şubat öncesi açıklarız. Muhtemelen şubat ayının ilk haftası olur." ifadelerini kullandı.

HDP’nin birinci turda aday çıkarma geleneğinde bir şaşma olması beklenmiyor. HDP; yanına aldığı diğer sol ve marjinal partilerle birlikte gücünü ve oy oranını  göstermek ve bunu ikinci turda pazarlık malzemesi yapmak amacıyla seçimlere kendi adayı ile gidecek.

Seçimlerden yüzde 10’dan daha fazla oy alması beklenen üçüncü ittifak, bu gücünü ve oyunu pazarlık masasına getirecek ve taleplerini sunacak.

Millet ittifakı da bu oy gelmediği takdirde seçimleri kazanmalarının imkânsızlığını görünce taviz verecek ve HDP hem sandıkta hem de masada kazanmış olacak.

HDP’nin bu kazancı Türkiye’nin hangi kayıplarının başlangıcı olacak, buna kapı aralayan İyi Parti bunun hesabının bir yıl sonra yapılacak erken seçimde nasıl verecek bekleyip göreceğiz.