Gülaç: 'Elazığ, Temsilde Güçlü Olmak İstiyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyon ve hedeflerinden çok etkilendiğini ve bu hedeflere ulaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla Ak Parti'den Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan ilimizin tanınmış hukukçularından ve Gazetemiz köşe yazarı Av. Cengiz Gülaç, şehrin temsil gücünün artırılması gerektiğini dile getirdi.

Gülaç: 'Elazığ, Temsilde Güçlü Olmak İstiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/ Bir otelin konferans salonunda düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını kamuoyuna duyuran Av. Gülaç'ın toplantısına katılım yoğun oldu. Toplantıya ilimizde bulunan basın ve medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

AV.GÜLAÇ: “HİZMET ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ” 

“Allah nasip ederse bugün belki benim belki de Elazığ açısından önemli bir gün” diyerek sözlerine başlayan Avukat Cengiz Gülaç, “2023 seçimleri malum olduğu üzere sürekli tartışılan ve konuşulan bir süreç. Bu yolda birçok arkadaşım gibi ben de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adaylığına karar verdim. Allah nasip ederse aday adayıyım.”

Gülaç: 'Elazığ, Temsilde Güçlü Olmak İstiyor'

 “HİZMETLERİN ARTARAK DEVAMI İÇİN ADAYIM”

 İlerleyen süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle aday olduğu takdirde önce şehrimize sonra ülkemize elimizden geldiği sürece hizmet etmeye çalışacağını ifade eden Gülaç,  “2023’e giden süreçte malum olduğu üzere Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı farklı vizyonlarla ortaya çıkmış durumda. Bir tarafta sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine bir kampanya yürütülürken, diğer tarafta ise verilen hizmetlerin artarak devam edip etmemesi yönünde halka görüşleri sorulacak ve halktan oy istenecek.” dedi.

Gülaç: 'Elazığ, Temsilde Güçlü Olmak İstiyor'

AV. GÜLAÇ:“ DEPREM VE PANDEMİNİN ARDINDAN HALKIMIZIN BİRÇOK ALANDA BEKLENTİLERİ VAR” 

Özellikle pandemi ve depremin de denk gelmesiyle birlikte Elazığ halkının farklı bir beklentileri olduğunu ifade eden Av. Gülaç,“ Bir tarafta ikinci yüz yıl projesi ile ortaya çıkan bir siyasi oluşum var. Toplumun hemen hemen her kesimi Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sunni’si fark etmez, cumhuriyetin ilk yüz yılında acı çekmeyen herhangi bir grup yok. Darbeler, işkenceler dönemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bir tarafta birinci yüz yılın sadece sanki doğum günü kutlarmışçasına ikinci bir yüz yıl vaadinden  oluşan bir oluşum var ama diğer tarafta Türkiye yüz yılı hayali ve vaadi var.” dedi.

Gülaç: 'Elazığ, Temsilde Güçlü Olmak İstiyor'

“TÜRKİYE YÜZYILI’ HEDEFLERİNE KATKI SUNABİLİRSEM BU MUTLULUK BANA YETER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesi içinde yer alan hedefler ve vaatlerden Türkiye adına büyük bir heyecan duyup etkilendiğini dile getiren Gülaç, “Ben, bu hayalden ve vaatten çok etkilenmiş biri oldum. Bunun bir parçası olabilirsem ne mutlu bana. Türkiye yüz yılı hayaliyle ortaya çıkan Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakımızın hayallerinden gelelim bizim için, şehrimiz için önemli olan konuya. Elazığ bu hayalin neresinde olacak? Son 20 yılda AK Parti’ye 81 il içerisinde en yüksek oranlarda oy veren şehirlerden biridir Elazığ. Özellikle pandemi ve depremin de denk gelmesiyle birlikte Elazığ halkının zannederim ki farklı bir beklentileri var.”

“ELAZIĞ, TEMSİL GÜCÜNDE ÖNDE OLMAK İSTİYOR” 

Av. Gülaç,“ Bu beklentilere cevap vermek adına gök kubbede söylenmemiş söz yok düsturundan hareket ederek Elazığ’da da söylenmemiş bir söz yok. Bu sözleri en fazla söyleyen insanlar da burada. Herhangi bir makama aday olmak, sloganlarla ortaya çıkmak bu şehrin realitesi değil. 5 yılda bir sahneye çıkıp sizlerin huzuruna çıkıp tırnak içerisinde projelerle gitmek doğru değil. Doğru olan son 20 yılda Elazığ, AK Partinin genel bütçeden fazlasını aldı. Ben geride kaldığımızı zannetmiyorum. Ama halkımızın şikâyet ettiği en büyük konu, temsil gücünde.”dedi.

Gülaç: 'Elazığ, Temsilde Güçlü Olmak İstiyor'

CUMHURBAŞKANIMIZIN “TÜRKİYE YÜZYILI” SÖZÜNDEN ETKİLENDİM VE ADAY OLDUM

Elazığ halkının birçok alanda beklentileri olduğunu ifade eden Av.Gülaç,“ Elazığ halkı mecliste Ankara’da sadece kendi sorunlarını değil aynı zamanda bu ülkenin meseleleriyle de sözü, fikri ve liyakat sahibi insanlar istiyor. Biz temsil gücü yüksek figürler istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılı” sözü beni çok etkiledi. Bir şeyler yapabileceğimi düşündüğüm için bu göreve talip oldum. Takdir Cumhurbaşkanımız ve Elazığ halkının. Umarım ilerleyen süreçte memlekete faydamız olur.”diye konuştu.

“SİYASET SAHNESİNDE OLMASAM DA ŞEHRİN HİZMETİNDEYİM”

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” hedefine katkı sunacağımı düşündüğü için aday olduğuna dikkat çeken Av. Gülaç, “Umarım ilerleyen süreçte memlekete faydamız olur listeye girebilir miyim?  Bu takdire ve kadere bağlı. Girsem de seçilir miyim? O da takdir.  Ama siyaset sahnesinde olmadığım gün sizlerin yanında bu şehre hizmete devam edeceğim. 5 yılda bir gelip burada kampanya yapan birisi değilim. Yine yazmaya, konuşmaya yine memleketin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğim.” dedi.