Gül'ün Hayali, CHP Gerçeği

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül siyasi temaslarını artırıyor. Ortaya atılan iddialara göre Gül, son olarak İyi Partili bir vekille görüşme yaptı. İki hafta önce yapılan görüşmede Gül,'Kılıçdaroğlu çok kararlı görünüyor. Adaylıktan vazgeçirmenin tek yolu sağ partilerin aday çıkarması.' dedi.

Gül'ün Hayali, CHP Gerçeği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise görüşmede Gül'ün adaylığı da gündeme geldi. İddiaya göre Gül, aday olmak gibi bir ısrarı olmadığını söylese de "Ama siz yine de aranızda bir görüşün" diyerek isminin gündeme gelmesini istedi.

İyi Parti’de gelişmeler Gül'ün 'telkinleri' yönünde ilerliyor. Akşener son haftalarda CHP'ye yönelik eleştirilerini artırdı. CHP'ye yakın isimleri 'şımarma' kelimesini kullanarak hedef aldı. Çok geçmeden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın "Beni altılı masa'ya alın" çıkışı geldi. Açıklamadan iki gün sonra Akşener, Baş'ı ziyaret etti ve BTP'nin altılı masaya alınması için gerekli görüşmeleri yapacağını açıkladı. Ve ilginçtir bu süreçten CHP yöneticilerinin bilgisi yoktu. 

Gül, altılı masanın yol haritasıyla ilgili olarak, sadece İyi Partili vekillerle görüşmüyor. Gül’ün, DEVA Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Candan Karlıtekin aracılığıyla 'bazı önerileri muhataplarına ulaştırdığı' da iddiaların arasında.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de pozisyon alan  fakat  CHP’nin ve diğer destekçilerinin çok prim vermediği Gül’ün, Kılıçdaroğlu’nun adaylık ısrarı üzerinden harekete geçmesi ve ikinci kez cumhurbaşkanı olmak istemesi nasıl bir hayaldir ya da hırstır bilinmez ama CHP’nin seçim kazanmaya bu kadar yakınlaşmış bir dönemde CHP’lilerden oy alacağını düşünebilmesi dahi geldiği nokta açısından önemlidir ve ibretliktir.

Hiçbir CHP’li seçimleri kazanacaklarına kesinkes inandığı bir dönemde Gül gibi sağdan bir isme asla oy vermez. Hatta ve hatta buna tepkisini Erdoğan’a oy vererek gösterir.