Saadet'in Sol Açılımı

6'lı masa üyesi olduktan sonra CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na sıcak mesajlar veren Saadet Partisi 8. Olağan Büyük Kongresini yaptı.

Saadet'in Sol Açılımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mete Gündoğan’ın Karamollaoğlu’na rakip çıkma hamlesi, araya giren hatırlı ağabeylerin telkin ve tavsiyeleriyle şimdilik ertelendi ve Karamollaoğlu tek liste ile girdiği seçimlerden zaferle çıktı.

Bin 200 kayıtlı delege, partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak olan yeni parti yönetimini belirlerken tek aday Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin üçüncü kez genel başkanı oldu.

Mete Gündoğan’ı destekleyen delegelerin rağbet göstermediği kongreye ise son dönemde farklı kesimlerle ilişki kurmaya çalışan Karamollaoğlu'nun okuduğu şiir damga vurdu.

SP Lideri, salonu dolduran partilileri selamlarken solcu kimliği ile tanınan Adnan Yücel'in “Yer Yüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” şiirinden dizeler okumayı tercih etti.

İşte o şiir:

"Bin kez budadılar körpe dallarımızı

“Bin kez kırdılar.

Yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz

Bin kez korkuya boğdular zamanı

Bin kez ölümlediler

Yine doğumdayız işte, yine sevinçteyiz.

Bitmedi daha sürüyor o kavga

Ve sürecek

Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!”

Karamollaoğlu’nun okuduğu şiirde geçen “bin kez” ifadeleri milli görüş hareketinden kopan ve yeni bir parti şekline bürünen ve her defasında seçmenleri götüren siyasi oluşum ve bunları gerçekleştiren isimlere yönelik sitemleri içeriyor.

Karamollaoğlu’nun düşüncelerini ifade edecek bir şiir olarak sol şair Adnan Yücel’e götüren asıl dürdü ise CHP ile ortaklıktan mütevellit “ya tüyünden ya huyundan” atasözünün tecellisi olsa gerek. 

Daha iktidar ortağı olmadan bu kadar benzeşiklik  yarınlarda nasıl bir aynileşmişlik getirir onu tahmin etmek bile gerçekten zor.