Gül'den Şans Açıklaması

Gazeteci Şaban Sevinç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün CHP'li bir vekille yaptığı görüşmeye ilişkin Gül'ün, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili 'kazanma şansı yok' yorumunu yaptığını söylemiş.

Gül'den Şans Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sevinç, o konuşmada Gül'ün şunları söylediğini de aktardı: "Kemal Bey'in Türkiye'de kazanma şansı yok. Bu ismi konuşulanların hiçbiri olmaz. Bu makam çocuk oyuncağı değil. Beypazarı Belediye Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı için referans olmaz. CHP iktidar olsa Türkiye'yi bu kadro ile mi yönetecek? İçlerinde eski Hazineci, birkaç bürokrat var."

Abdullah Gül’ün söylemleri sonra özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir açıklama yapacağı ve CHP kanadından nasıl bir tepki geleceği merak ediliyor. 

Ülkenin sorunlarına çözüm bulma yerine tek ortak paydaları Erdoğan’ı düşürmek olan bir ittifakın henüz bir aday belirmemesi ve her geçen gün tepki görmesi de gösteriyor ki ilerleyen zamanlarda böyle tartışmaların yaşanması doğal olacak.

Halkımız, Erdoğan’ın bazı uygulamaları ve özellikle enflasyondan rahatsız olsa da HDP ile kol kola olan  ve ABD Başkanı Biden ile aynı hissiyatı paylaşan bir muhalefete güvenmiyor ve hatta gayri millî buluyor. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nnn seçimi kazanıp kazanmayacağı yorumlarını yapmayacağız ama şunu her defasında dile getirmiş ve söylemiştik; Cumhurbaşkanlığı adaylığı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkıdır ve olmalıdır.