Gül, Babacan'ı Sildi Mi?

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun çok istemesine rağmen millet ittifakını oluşturan  partilerde anlaşma sağlanamadığı için aday olamayan 11. Cumhurbaşkanı Gül, yeniden sahneye çıktı ve ziyaret trafiği başlattı.

Gül, Babacan'ı Sildi Mi?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile 3 saatlik bir görüşme gerçekleştiren Gül’ün önümüzdeki günlerde Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile de görüşeceği  ifade ediliyor.

Bilindiği gibi, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve YRP Genel Başkanı Erbakan ile görüşmüştü. 

Bu görüşme trafiğinin hiçbir yerinde Deva Partisi ve onun lideri Ali Babacan’ın olmaması dikkat çekiyor.
Kuruluş çalışmasında ve oluşumunda gizli kahraman olan ve Babacan’ı Deva Partisi’ni kurmaya yönlendiren Abdullah Gül’ün Babacan’a pas vermemesi ve görüş trafiğinde yer almaması “Gül,  Babacan’ı sildi, yola Davutoğlu ile mi devam edecek?” sorusunu getirdi.

İşin ilginç tarafı ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun gönlünde halen Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı yatıyor.

Geçtiğimiz seçimlerde millet ittifakında oluşmayan konsensüs,  bu kez daha geniş bir ittifakta oluşur da Gül, Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkar mı bilinmez ama bu konuda çok yönlü bir trafiğin olduğu da aşikar.