Doğruya Doğru

Hakimiyet gazetesi olarak her zaman şehrin ve halkın yanında durmak ve onların duygularına tercüman olmak gibi bir duruşumuz var. 

Doğruya Doğru

Bu duruşumuzdan kaynaklı zaman zaman siyasiler  ve il yöneticilerimiz ile STK başkanlarını yanlışlarını eleştirmekle birlikte doğrularını da takdir ediyor ve hatta örnek gösteriyoruz.

Malum geçtiğimiz hafta, kadına şiddet günü dolayısıyla bir dolu etkinlik, basın açıklamaları ve faaliyetler düzenlendi.

Bu etkinliklerde öne çıkan, her ne kadar kadına şiddeti eleştirmek ve şiddetin kötü olduğunu kamuoyuna duyurmak idiyse de kadının şiddetle anılmasını ve bilinçaltına böyle yerleşmesini sağlayan bir öğretilmiş çaresizliği de içinde barındırıyordu.

Oysa kadınların hepsi şiddet görmediği gibi, tüm engellemelere, ötekileştirilmelerine ve yok sayılmalarına rağmen, zorlukları aşıp başarı hikayesi yazan kadınlarımız da vardı ve bunlar da gündeme gelmeliydi.

İlimiz Milletvekili Sermin Balık, bazı kadınların şiddet mağduru söylem ve medyatik eylemlerinden ziyade, kadınların başarılarını öne çıkaran bir dizi ziyaret ve değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Balık, şehrimizin birçok belde ve köylerinde TKDK’nın kredileri ile üretim yapan kadınlarımızı ziyaret eti, onların başarı hikâyelerini büyük bir ilgi ve merakla dinledi ve bir kadın olarak kadınların ortaya koyduğu bu başarıdan dolayı gurur duydu, mutlu oldu.

Hep olumsuzlukları, hem mağduriyetleri ve yanlışları gündeme getirmek, “Belirli gün ve haftalar olsun ki çıkıp şu ekranda bir görüntü vereyim” türü basitliklerden artık kurtulmamız lazım.
Kadın dernekleri ve kadın meclislerinin, kadınların mağduriyetleri yanında onların başarılarıyla da ilgilenmesi ve hatta yeni başarı hikayelerinin yazılmaları için destekçi, yüreklendirici ve teşvik edici olması lazım.

Hep olumsuzluklar üzerine,  kadını her zaman ve her zeminde mağdur edilmeye mazur kalmış bir kesim gibi görmek yanlışlığı ve sarmalından kurtulmak gerekir.
Kadınlarımızı,  evlerinde dahi olsa üretimin, kazanmanın ve başarmanın bir aktörü haline getirecek anlayışı artık görelim istiyoruz.

Bu görev öncelikle Elazığ Kent Konseyi Kadın Meclisine düşer ki bu konuda söylem ve temennilerden öte artık yeni adım ve hamleleri bekliyoruz.
Başlığımıza dönersek, siyasilerimizin eksikliklerini eleştirdiğimiz kadar doğrularını da gündeme getiriyor ve takdir ediyoruz.

 Basınımızın;  hiçbir ikincil plana, arkaik ve çıkarcı anlayışa prim vermeden,  doğruya doğru, yanlışa yanlış gibi bir anlayışla şehrin kalkınacağına ve yol alacağına inanıyoruz.