Gözlerdeki Işıltı Buysa…

Enflasyon rakamlarının reel piyasa ile arasında ciddi fark bulunduğu halde yayınladığı için tartışmaların odağında olan Türkiye İstatistik Kurumu, bu kez işi sıkı ve bilimsel tutmuş. TÜİK, açıklamasına göre Eylül ayı enflasyon verileri Tüketici Fiyat Endeksi eylülde aylık bazda yüzde 3,08 olurken yıllık yüzde 83,45 olarak kaydedildi.

Gözlerdeki Işıltı Buysa…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu rakam, maliye ve Hazine Bakanı Nurettin Nebati’nin de hesaplarının tutmadığı gibi yapılan projeksiyonların da boşa çıktığını ortaya koydu.

Hükümetin üretim ve ihracat rakamlarındaki artıştan kaynaklı büyüme ve gelişme söylemlerine karşı, içerde halkın yüzde 84’lük bir enflasyonla yaşaması da gösteriyor ki beklenen düşüş yaşanmadı. Yaz mevsimlerinin bitip kışa yaklaştığımız bu günlerden sonra, fiyatların daha da artacağı beklentisi ve realitesine karşın hükümetin tek haneliye indireceklerine yönelik söylemleri tutmayacağı gibi üç rakamlı hanelerde seyretme ihtimali daha yüksek.

Piyasaya çalışanlara zam olarak sürülen rakamlar da enflasyonu düşürmediği gibi tersi bir etki gösterdi ve sonuçta yüzde 84’lere kadar ulaştı. 

 Nurettin Nebati’nin “gözlerime bakın ve ışıltıyı görün” dediği ekonominin sonucu buysa,  gözlerini kapattığındaki enflasyonu tahmin bile edemiyoruz.