'Göreceksiniz Daha Neler Olacak'

14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası muhalefet tam anlamıyla bir kaynayan kazana döndü. Bu kaostan İYİ Parti en fazla nasibini alan partilerden biri oldu. İYİ Parti'de istifalar ve ayrılıklar sürüyor.

'Göreceksiniz Daha Neler Olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun istifası ve Akşener'in Basın Danışmanının görevden ayrılmasının ardından bomba bir yorum geldi. İYİ Parti Eski Tuzla İlçe Başkanı Albayrak, "Göreceksiniz daha ne istifalar olacak" diyerek istifasını sundu.

Albayrak, Meral Akşener ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu etiketlediği bir sosyal medya açıklamasında "Göreceksiniz daha ne istifalar olacak" dedi ve partideki "maddi" ilişkilere dikkat çekti.

Albayrak; “Kuruluşundan itibaren hayatımın neredeyse her anını 7/24 İYİ Parti için harcadım. İl yöneticiliği yaptım, İlçe Başkanlığı yaptım. Maddi ve manevi her koşulun altından kalktım. Hatta Tuzla'da yüzde 23 oy oranını yakaladım. Anket şirketlerinin o tarihlerdeki yayınlarından görebilirsiniz… Gerek liyakat, gerekse emek olarak milletvekilliğini hak ettiğimi düşünürken, aaa birde baktım ki parayı veren düdüğü çalar dediler. Oysa belki 3 katını harcamıştım o 5.5 senede… O an istifa kararı aldım. Şimdi parayla verdiğiniz vekilliklerin hayrını görün. Bu daha ilk, göreceksiniz daha ne istifalar gelecek… Adam bastırmış parayı almış ilk sırayı ne vefa bekliyorsunuz ki… Satın alınmış vekillik bağlılık getirmez. Şimdi hem onları ve hem de bizim gibi Vatan sevdalılarını kaybettiniz. İyi parti Yönetimi, Bravo size…” diyerek İyi Parti’ye içerden bir ayna tutmuş.

İyi Parti ile ilgili kamuoyu sadece Akşener’in masayı devirip sonradan kurmasının sandığa olumsuz yansımalarını konuşurken meğer içerde ne akçeli işler dönüyormuş. Parayı verenin milletvekili olduğu bir partiye halk da haklı olarak prim vermemiş.

Anlaşılan o ki İyi Parti, bu günden sonra da dikiş tutturamayacak ya Cumhur ittifakına katılacak ya da kendini feshetmek zorunda kalacak. İkinci ihtimal daha yüksek gibi…