'Uyuyun Siz'

Zübeyde Hanım Caddesi'de yürüyüş yapmayı rutini haline getirmiş bir dostum bir hışımla aradı ve başlıktaki 'uyuyun siz' sitemiyle başladı söze.

'Uyuyun Siz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının inşaatı için alanın Zübeyde Hanım caddesine bakan kısmına branda çekilmiş ve yüzlerce ağaç kesilerek temel kazıları yapılıyor. Siz de gazeteci olarak uyuyun”

Dostumuz siteminde yerden göğe kadar haklı. Gördüğü ağaç kesimi  karşısında bizlere böylesine sitemkar konuşması ve kırılmasını da haklı görüyoruz. Belli ki manzara içini yakmış, ruhunu incitmiş.

Arkadaşımız bu siteminde haklı olmakla birlikle yaklaşık bir yıldan beri bu alana Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının yapılmasının yanlışlığını dile getiren sayısız manşet atıp yazı yazdık Hakimiyet olarak.

Konu Günışığı Gazetesi yanında Kanal Fırat ekranlarında da sıklıkla dile getirildi. Özellikle Kanal Fırat program yapımcısı Furkan Dilaver, her fırsatta bu yanlışlığı dile getirdi ve yetkililere seslendi.

Ancak ve ne yazık ki hiçbir yetkili ve siyasi, “burada ne yapıyorsunuz?” demedi ormanları ve ağacı korumak ve çoğaltmakla görevli orman bölge müdürlüğü yetkililerine.

Zübeyde Hanım caddesindeki kamu binalarının il dışına çıkartılmasına yönelik şehrin tüm yöneticilerinin ezeli ve ebedi vaatlerine rağmen bu alanda yüzlerce yetişmiş çam ağacı kesilerek Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası yapılmaya başlandı. Bir yıldan beri bu konuyu gündemde tutan basın kuruluşlarına, halkın tepkilerine rağmen, yöneticiler şehre yakın diye ve gösterişli bir binadan gelen geçenlere el sallayıp hava atacağız diye inadına bu alana yapıyorlar “hizmet” binalarını.

Nasıl bir hizmet, nasıl bir anlayışsa bilinmez ama bu binanın bu alana yapılmasında ön ayak olan hiçbir yetkili bu binada oturmayacak ve görevlerinden alınıp uzman yapılacaklar şimdiden bilgileri olsun. 

Zira bugüne kadar yaptığı hizmet binasında oturan bir bürokrata şahit olmadı bu şehir. Olmasın da…