Gerekli Görmüş

14 Mayıs seçim sonuçlarının partilerin geleceğini nasıl etkileyeceği merak ediliyordu.

Gerekli Görmüş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda ilk tepki,  seçimlerden umduğunu bulamayan ve hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de milletvekilliği seçimlerinde hezimet yaşayan İyi Parti’den geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, teşkilatlara yazı gönderdi ve "Parti tüzüğümüzün 37'nci maddesinin Genel Başkanlık sıfatıyla şahsıma verdiği yetkiye istinaden Genel Başkan, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu organlarının seçimi ve tüzük değişikliğini içeren 3'üncü Olağan Kurultayı'nın 24-25 Haziran tarihlerinde yapılmasını gerekli gördüm." diyerek kurultayı topluyoruz dedi.

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre yeniden genel başkanlık koltuğuna oturmayı planlayan Akşener, parti içinde ciddi bir temizlik yapmayı planlıyor. Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasının ardından milliyetçi kanadın liderliğini yapan Koray Aydın ve ekibinin bu kurultay sonrası olmayacağı iddia ediliyor. 

Anlaşılan Akşener, İyi Partiyi milliyetçilerden ve hassasiyeti olan çevrelerden tümüyle ayrıştırmayı gerekli görmüş olacak ki kurultay için teşkilatlara gönderdiği yazıyı da “gerekli gördüm” diyerek  tek yetkili ve karar verici merci olduğunu ilan etmiş. Ve bununla birlikte “yanlış yapanı yakarım” diyerek uyarı yapmış.

İyi Parti kurultaya da gitse, yeniden de yapılansa 28 Mayıs’tan sonra var ya da yok olma mücadelesi verecek bir parti olacaktır.